BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,08
ALTIN 2.528,18
HABER /  POLİTİKA

Ak Parti 50 yıl sonra nerede olacak?

Şener eski siyesetçilerin tarihe karıştılar dedi ve AK Parti'nin 50-60 yıl sonra nerede olacağını söyledi..

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, eski siyasetçilerin, bu ülkenin ihtiyaçlarını ve taleplerini iyi anlayamadıklarını öne sürerek, dünyadaki değişimi iyi okuyamadıkları için tarihe karıştıklarını bildirdi.

Bakan Şener, Kahramanmaraş'ta Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılarak, ''Türkiye'nin Ekonomik Görünümü ve 2007 Yılı Hedefleri'' konulu bir konferans verdi.

Eski siyasetçilerin, bu ülkenin ihtiyaçlarını ve taleplerini iyi anlayamadıkları ve dünyadaki değişimi iyi okuyamadıkları için tarihe karıştıklarını savunan Şener, bu yüzden tüm AK Parti'lilerin ''Bugün biz neredeyiz, biz kimiz?'' demeden önce ''Biz yarınlarda nerede olmalıyız ve o yarınlara nasıl yürümeliyiz'' diye düşünmesi gerektiğini söyledi.

Şener, ''Bunun sorgulanması kararlılığı ve anlayışı içinde olduğumuz takdirde, bu ülkede 100 yıl sonra siyaset tartışılırken bile AK Parti var olur ve güçlü olur'' dedi. AK Parti olarak, Türkiye'de 50-60 yıldır siyasetin nasıl yapıldığını ve geleneksel siyasetin ne olduğunu sorgulamadıklarını belirten Şener, şöyle konuştu.:

''Biz sadece AK Parti camiası olarak diyoruz ki, siyaset Türkiye'ye hizmet etme işidir. Memlekete faydalı olma işidir. Toplumun hakkına hukukuna sahip çıkma işidir. Toplumsal sorumluluğa göre siyaset yapma işidir.

Her sabah kalktığımızda bu memlekete nasıl faydalı olur, siyaseti nasıl yapmamız lazım bunu sorgularız ve buna göre yol haritamızı çizer yolumuza devam ederiz. Biz hesabımızı vereceğimiz yere sağlam ve düzgün bir şekilde verebilmek için yola çıktık.''