BIST 10.741
DOLAR 32,21
EURO 35,05
ALTIN 2.528,46
HABER /  POLİTİKA

Baştan memura 2 bin YTL maaş

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş, memurlara, ve işçilere yüksek maaş sözü verdi.

Abone ol

Haydar Baş hanımlara ayda 500 YTL maaş sözü verdi. Bağımsız Türkiye Partisi’nin(BTP) Kamil Ocak Spor Salonu’nda gerçekleştirdiği Gaziantep Olağan Kongresi'nde konuştu. Kongreye 10 bini aşkın vatandaş katıldı.

BTP’de proje çok

BTP’nin çok sayıda proje geliştirdiğine işaret eden Prof. Dr. Baş, bunlardan bazılarını şu şekilde sıraladı: “Biz iktidar olunca ev hanımları ve esnafın yanı sıra işçiler de, memurlar da bayram edecek. Asgari geçimi memurlar ve işçiler için 2000 YTL yapacağız. Ayrıca ev hanımlarına 500 YTL maaş verilecek. çocuk maaşlarını da buna ilave edince, tüketici kesim eşi benzeri görülmemiş bir tarzda desteklenmiş olacak. Bu durumda işadamlarımız, sanayicilerimiz, tüccarımız malını satacak müşteriyi kolayca bulacak ve dahası çalışmaktan başını kaşıyacak vakit bulamayacak.”

BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, kongrede yaptığı konuşmada, öncelikle birlik ve beraberlik konusuna vurgu yaparak, şunları söyledi: “Önce birlik olmamız lazım çünkü vatanımız bir, dinimiz bir, kitabımız bir, alınlarımızı secdeye koyduğumuz camilerimiz bir, örflerimiz bir, adetlerimiz ve geleneklerimiz bir, devletimiz bir, dilimiz bir... Var mısınız bir ve beraber olmaya.” Salonu dolduran binlerce vatandaş Prof. Dr. Haydar Baş’ın bu sözlerini coşkulu bir şekilde “İşte Lider, İşte Başbakan” sloganlarıyla alkışladı.

Ekonomi tıkandı

Konuşmasında ağırlıklı olarak ekonomi üzerinde duran BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Baş, Türkiye’de ekonominin bitme noktasına geldiğini dile getirdi. Baş, kurtuluş reçetesinin BTP’de olduğunun altını çizerek, şunları söyledi: “Ülkemizde sanayii bitti. İşyerleri bir bir kapanıyor. Bakkal, esnaf zor durumda çünkü iş yapamıyorlar. Peki niye böyle oldu? Çünkü piyasada para bulunmuyor. BTP iktidarında tüketici kesim güçlendirilecek. Böylece piyasadaki bu tıkanmışlık kısa sürede aşılacak.”

Tüm ekonomi sistemlerinin aksine kendilerinin tüketici kesimi güçlendirecek bir modeli hayata geçireceklerini belirten Prof. Dr. Baş, bu çerçevede önceliği ev hanımlarına vererek, şunları aktardı: “Annelerimiz, seçimi siz alacaksınız. İktidar olduğumun ilk haftası, çıkartacağımız kanunla ev hanımlarına maaş bağlayacağız. Ev hanımları böylece işçi statüsünü kavuşturulacak. Yemin ediyorum, hepiniz maaş alacaksınız. Bir kez daha üstüne basa basa söylüyorum, iktidar olduğumun ilk haftası hepinize 500 YTL maaş bağlayacağım.”

Tarım kesimi ayağa kaldırılacak

ABD’nin tarım kesimine yılda 50 milyar dolar, Avrupa Birliği’nin de 50 milyar euro kaynak aktardığına işaret eden BTP Lideri Prof. Dr. Baş, Türkiye’de çiftçinin uygulanan tahdit kanunları nedeniyle durumunun içler acısı olduğunu belirtti. Haydar Baş, şunları söyledi: “ABD ve Avrupa Birliği, tarım kesimini bütün gücüyle desteklerken, AKP iktidarı ne yapıyor? Tahdit kanunlarını uyguluyor. buna göre, şeker pancarı ekmek yasak, tütün ekmek yasak, pamuk ekmek yasak, mısır ekmek yasak... Neden peki? Çünkü Türkiye’ye tahdit kanunlarını dayatanlar, kendi çiftçilerinin ürettikleri mamüllerin Türkiye’de pazarlanmasını istiyorlar. Bizi pazar yaptılar. Nohutu, kuru fasülyeyi, mercimeği bile ithal eder olduk. Peki bu vahim şartları gidermek için BTP ne yapacak? Çiftçi BTP’nin devri iktidarında istediğini ekecek. Devlet Baba ona tohumunu tarlaya atmadan ürün bedelinin yüzde 50’sini avans olarak verecek. Dahası kalan kısmını da ürün tesliminde ödeyecek. Fiyatı da çiftçi kooperatifleri belirleyecek.”

Devlet güçlenecek

Devletin BTP döneminde güçleneceğinin altını çizen Prof. Dr. Baş, konuşmasını şu çarpıcı ifadelerle tamamladı: “Allah kısmet ederse Türkiye’de istenilen hayat, istenilen güzellikler ortaya çıkacak. Dağda eşkiyalık yapan genç, gelip Devlet Baba’ya selam duracak. Herkes iş sahibi olacak. Herkese iş, herkese aş, bu sefer Haydar Baş.”