BIST 10.742
DOLAR 32,22
EURO 35,08
ALTIN 2.525,80
HABER /  SPOR

Venglos Kanaryayı unutamadı

Fenerbahçe'nin eski hocalarından Venglos sarı-lacivertli ekipteki büyük gelişim karşısında şaştı kaldı..

Abone ol

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörlerinden Jozef Venglos, çalıştığı dönemden bugüne Fenerbahçe'de çok büyük gelişmelerin olduğunu belirterek, Sarı-lacivertli kulübün dünya kulübü olma yolunda hızlı ilerlediğini söyledi. Venglos, Fenerbahçe'nin sezon sonunda şampiyon olacağına inandığını kaydetti.

Fenerbahçe'yi 1991-1993 yılları arasında çalıştıran Slovak teknik direktör Jozef Venglos, Ankara'da yapılan Avrupa Futbol Antrenörleri Birliği'nin İcra Komitesi Toplantı'na katıldı.

Toplantı öncesinde sorularını cevaplayan Jozef Venglos, Türkiye'de çok güzel günler geçirdiğini ve Fenerbahçe'deki günlerini unutamadığını söyledi.

Türk futbolunu ve Fenerbahçe'yi yakından takip ettiğini belirten Venglos, "Türk futbolunu yakından takip ediyorum. Sık sık Türkiye'ye geliyorum. Türkiye'yi ve Türk futbolunu çok seviyorum. Fenerbahçe'yi de çok yakından takip ediyorum. Fenerbahçe'de çok güzel günler geçirdim. Çok iyi futbolcularım vardı. Galatasaray ve Beşiktaş ile oynadığımız maçlar çok çetin geçerdi. Fenerbahçe'de çok güzel hatıralarım var" diye konuştu.

Fenerbahçe'nin son yıllarda her alanda büyük atılımlar gerçekleştirdiğini ifade eden Venglos, "Benim ayrıldığım dönemden sonra Fenerbahçe'de gerek takım gerekse yönetim olarak çok büyük değişiklikler oldu. Fenerbahçe'de yaşanan gelişmeleri sevinçle izliyorum. Fenerbahçe, yüksek kalitede bir takım olduğunu gösterdi. Fenerbahçe, dünya çapında bir takım olma yolunda ilerliyor. Fenerbahçe, sadece bir futbol takımı değil, aynı zamanda güçlü bir enstitü" diye konuştu.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a da övgüler yağdıran Venglos, "Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a ayrı bir tırnak açmak gerekir. Fenerbahçe'ye özellikle tesisleşme yönünde yaptığı hizmetler çok önemli. Kendisi bir kulübün altyapısının ve ekonomisinin nasıl en üst seviyelere getirileceğini gösterdi. Taraftarların daha kaliteli maç seyretmelerini sağladı. Kalbimle konuşuyorum, Aziz Yıldırım çok önemli bir lider" dedi.

Gönlünün Fenerbahçe'de olduğunu ve Sarı-lacivertli kulübün şampiyon olmasını istediğini belirten Slovak teknik adam, "Fenerbahçe'yi şampiyonluk yarışında şanslı görüyorum. Futbolda hiçbir şey önceden belli olmuyor. Ben Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını diliyorum ve bunu başaracaklarına yürekten inanıyorum. Ben kalben Fenerbahçeliyim ve Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istiyorum. Aynı düşüncelerim Türkiye Milli Takımı için de geçerli" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico'nun da kaliteli bir teknik direktör olduğunun altını çizen Venglos, "Zico, kişilik olarak futbolu çok iyi bilen, çok iyi bir insan ve öncelikle centilmen bir kişi. Çok önemli seviyelerde futbol oynadı. Japonya'da iken çok samimi ilişkilerimiz oldu. Zico, futbolu çok seviyor ve çok iyi bir teknik direktör olduğuna inanıyorum" diye konuştu. Venglos, son olarak Fenerbahçe taraftarlarının çok beğendiğini, takımlarının bugün olduğu gibi her dönem desteklemeleri gerektiğini sözlerine ekledi.