BIST 10.644
DOLAR 32,11
EURO 35,05
ALTIN 2.524,52
HABER /  GÜNCEL

Miting kazasız belasız

Tandoğan Meydanı'nda yapılan ''Cumhuriyet Mitingi'' Anıtkabir ziyareti, olaysız sona erdi.

Abone ol

Tandoğan Meydanı'nda yapılan ''Cumhuriyet Mitingi'' ve ardından gerçekleştirilen Anıtkabir ziyareti, olaysız sona erdi. Anıtkabir, ziyarete kapanış saati olan 17.00'den itibaren girişlere kapatıldı ve içerideki ziyaretçilerin de dışarıya çıkarılmasına başlandı. Miting nedeniyle Ankara'da sabah saat 07.00'den itibaren trafiğe kapatılan yollar da saat 17.00 itibariyle açıldı.

Ankaray'ın güvenlik amacıyla kapalı tutulan Tandoğan istasyonunun da kullanımına başlandı. Atatürkçü Düşünce Derneği öncülüğünde düzenlenen mitingte güvenlik önlemlerini sağlamak amacıyla bin 500'ü çevre illerden, bin 500'ü ise Genel Müdürlük kadrosundan olmak üzere toplam 10 bin polis görev yaptı.

Çoğunluğunu Çevik Kuvvet polisinin oluşturduğu kolluk güçleri arasında yankesicilik ve hırsızlık gibi asayiş olaylarını önlemek üzere asayiş birimlerine bağlı polisler de görev yaptı. Ayrıca miting alanının etrafındaki yüksek binalarda Özel Harekat Birliğine bağlı ekipler ile keskin nişancılar miting süresince alanı kontrol etti. Miting süresince bir polis helikopteri sürekli kontrol uçuşu gerçekleştirdi.

Bu arada CHP Uşak Milletvekili Osman Coşkunoğlu, miting meydanında cüzdanını kaybetti. Konuyu emniyet yetkililerine ileten Coşkunoğlu'nun içerisinde kimlikleri ve çok az miktarda parası bulunan cüzdanının kaybolma nedeni belirlenemedi. Miting ardından çevre illerden gelen vatandaşlar kitleler halinde Atatürk Kültür Merkezi'ne yönlendirildi.

Buraya diğerlerinden erken gelen vatandaşlar önceden belirlenen otobüs hareket saatlerine kadar seyyar satıcılardan aldıkları yiyecekler ile çimenlerin üzerinde piknik yaptı. Vatandaşlardan bazılarının burada görev yapan polislere ellerindeki Türk Bayraklarını verdikleri görüldü. Atatürk Kültür Merkezi'nde bekleyen vatandaşların iletişim sorunlarını gidermek için bir GSM operatörü seyyar baz istasyonu kurdu. Miting ve yürüyüşün sona ermesinin ardından, miting alanı ve çevresindeki yollar belediye ekiplerince temizlendi.