BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,06
ALTIN 2.523,49
HABER /  GÜNCEL

Bakanlar Aksaraya gitti

Kazanın ardından, Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Aksaray'a hareket etti.

Abone ol

Kazanın ardından, Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Aksaray'a hareket ederken, İzmir'de Valilik ve Zafer İlköğretim Okulu'nda, Aksaray'da da yaralıların bulunduğu hastanede kriz merkezleri oluşturuldu.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, yaşanan kazanın ardından yazılı bir açıklama yaparak yaşamını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diledi. Başbakan Erdoğan, trafikte dikkatsizlik ve ihmalin her seferinde yürekleri burkan neticelere yol açtığını belirtti. Trafik kazalarına yeni kurbanlar vermemek için gerek kamu görevlilerinin gerek vatandaşların üzerine düşen sorumluluklar olduğunu ifade eden Erdoğan açıklamasında şöyle dedi:
“Bu son kaza ihmal ve kusur olup olmadığı başlatılan adli ve idari incelemenin neticesinde ortaya çıkacak ve sorumluları hakkında gereği yapılacaktır. Ancak hiçbir şey kayıplarımızı ve yaşadığımız büyük acıyı telafi etmeyecektir.”

Kriz merkezleri oluşturuldu

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın kaza sonrasında Aksaray ve İzmir Valileri ile görüşerek gelişmeleri takip ettiği bildirildi. Açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın Aksaray'a hareket ettikleri ifade edildi. Aksaray'daki ölü ve yaralılarla yakınlarının İzmir'e nakli için özel bir uçak tahsis edildiğinin bildirildiği açıklamada, “İzmir'de Valilik ve Zafer İlköğretim Okulu'nda, Aksaray'da da yaralıların bulunduğu hastanede kriz merkezleri oluşturulmuştur. Pedagog, psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarıyla ailelere gereken destek sağlanmalıdır” denildi.