BIST 10.644
DOLAR 32,14
EURO 35,03
ALTIN 2.528,71
HABER /  SPOR

Beşiktaş Cola Turkanın pili bitti

Beşiktaş, Akatlar Spor Salonu'nda Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi'ni konuk etti... Kartal çekişmeli maçtan mağlup ayrıldı...

Abone ol
Beşiktaş Cola Turka: 98 - Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi: 103

Beko Basketbol Ligi'nde Beşiktaş Cola Turka, Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi'ne 103-98 yenilerek, evinde üst üste 3. mağlubiyetini aldı.

Karşılaşmanın birinci periyotunda Boddicker ve İsmail ile etkili olup sayılar bulan Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi, ilk çeyreği 30-24 önde kapadı.

Beşiktaş Cola Turka kötü savunma yapıp, hücumda da çok top kaybedince, konuk ekip 14. dakikada Boddicker'in basketleriyle farkı 14 sayıya (32-46) çıkardı.

Beşiktaş Cola Turka, kötü oyununu sürdürünce, oldukça yüksek bir şut yüzdesiyle mücadele eden Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi, İlker'in de skora katkısıyla 18. dakikada farkı 16 sayıya (40-56) çıkarmayı başardı.

Siyah-beyazlılar, son bölümde yaptıkları baskılı savunma ile farkı indirmeye çalıştıysa da ilk yarı 60-50 Konya ekibinin lehine sonuçlandı.

Mutlü Akü Selçuk Üniversitesi ilk yarıda 16 adet 3 sayılık atışın 9'unu sayıya çevirirken, Boddicker da ilk devrede 21 sayı kaydetti.

İkinci yarıya da kötü başlayan Beşiktaş Cola Turka, 25. dakikada farkın 18 sayıya (56-74) çıkmasına engel olamadı. Konya ekibi, rahat bir oyun ortaya koyarak, 3. periyotu da 87-67 önde kapadı.

Son periyota etkili başlayan ev sahibi ekip, Harvey'in basketleri ve ribauntları ile 33. dakikada farkı 9 sayıya kadar (81-90) indirdi. Harvey'in 37.

dakikada sakatlanıp, oyunu bırakmasına rağmen, siyah-beyazlılar Cevher'in basketleriyle bitime 1 dakika kala 95-99 ile farkı 4 sayıya indirmeyi başardı. 6 saniye kala Cevher'in 3 sayılık basketiyle 98-101 ile fark 3 sayıya indiyse de Hawkins, 2 serbest atışı sayıya çevirip maçın sonucunu belirledi: 98-103.

BORA İLE DARTEZ'İN TARTIŞMASI
Karşılaşmanın devre arasında soyunma odası önünde Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi'nden Dartez ile Bora birbirleriyle tartıştı.

İkinci yarı için takımlar sahaya çıkarken, Bora ise normal kıyafetlerini giyip sahaya çıkmadı ve ikinci yarıda forma giymedi.

Bora, Dartez'in son pozisyonda yardım etmediğini öne sürüp kendisine kızdığını ve soyunma odasına girerken de kendisine yumruk salladığını belirterek, ''Bu durum üzerine beni haksız çıkardılar. Böyle şey olmaz'' dedi.

Bu arada Dartez de sahada olmasına rağmen, ikinci yarıda yedek kulübesinde oturup, maça alınmadı.

Öte yandan, karşılaşmanın 37. dakikasında Beşiktaş Cola Turka'nın ABD'li oyuncusu Harvey sakatlandı. Kaburgasından sakatlanan Harvey'e saha içinde müdahale yapılırken, ABD'li oyuncu maça devam edemedi. Harvey maç sonrası kontrol amacıyla Acıbadem Hastanesi'ne götürüldü.