BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.495,67
HABER /  POLİTİKA

Ahmet Duyar: CHP her dönemde işçi kıyımına devam ediyor

Yenimahalle’de önceki dönemin Belediye Başkanı olan AK Partili Ahmet Duyar, CHP'nin yönetime geldiği dönemde personellere ciddi anlamda eziyet ederek işten çıkardıklarını söyledi.

Abone ol

Yenimahalle hakkında konuşan AK Partili Ahmet Duyar,  CHP’nin yönetime geldiğinde ilk iş olarak personel kıyımı yaptığını belirtirken, Yenimahalle Belediyesi AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Yusuf Yalçınkaya ise “ODTÜ mezunu olan personelleri garaja şoför olarak atadılar” şeklinde konuştu.

"Özellikle AK Parti döneminde işe girenlerden çok ciddi sayıda eleman çıkarıldı" diyen Duyar, "İşten çıkarmadıkları elemanlara da ‘siz Ahmet Başkanın döneminde işe alınan kişilersiniz’ diyerek çok sıkıntı verdiklerini biliyoruz. Bizim dönemimizde alınan elemanları en ağır işlere verdiler. Üniversite mezunlarını bile ağır işlere verdiler. Ciddi anlamda elemanlara eziyet ettiler. Bazı elemanlar verilen her işi yaptı ve görevden kaçmadılar. Sonradan da elemanların bu konudaki kararlılığını, çalışkanlığını, dürüstlüğünü görünce ‘baktılar ki bunlar siyaset yapan insanlar değiller’ sonradan yavaş yavaş elemanlara karşı tavırlarını yumuşattılar ama belki aradan 3-4 yıl geçmiştir” diye konuştu.

Duyar, “Mevcut iktidar CHP’li yönetimin haksızlıktan da öte hakaret dolu sözlerine dayanamayıp işinden istifa etmek zorunda kalan bir sürü kişi de oldu. Ekmeğinden aşından olan biri sürü eleman oldu” dedi.

"Göreve gelir gelmez personelin işine son verdi"
Dönemin Yenimahalle Belediyesi AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Yusuf Yalçınkaya ise, CHP’li yönetimin göreve gelir gelmez AK Parti döneminde göreve başlayan personelin işlerine son verdiğini söyledi.

Yalçınkaya, “Fethi Yaşar’ın söylemi ‘işten işçi çıkartılmayacak. Hiçbir şekilde dokunulmayacak’ Aynen bugün söyledikleri gibi bir söylemleri vardı. Fakat  CHP'li yönetim gelir gelmez işçilere yıldırma politikasına başladı. ODTÜ mezunu olan personelleri garaja şoför olarak atadılar. Ondan sonra sağa sola sürdüler. O dönemde başörtülü kişileri çalıştırmadılar. 2009- 2011 yıllarında olmuştu” şeklinde konuştu.