BIST 10.083
DOLAR 32,47
EURO 34,84
ALTIN 2.436,24
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ahlata Sosyal Destek Programı

Bitlis'in Ahlat ilçesinde Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı'nın hazırladığı ve uygulamaya koyduğu Sosyal Destek Programı hazırlıkları devam ediyor.

Abone ol

2010 yılı sosyal destek programı kapsamında Ahlat Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nde geniş kapsamlı bir toplantı düzenlendi.

Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk başkanlığında düzenlenen toplantıya kurum amirleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Şentürk, katılımcılardan SODES ile ilgili projelere önem verilmesini ve çalışmaların hızlandırılmasını istedi. Daha sonra yapılan çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan Kaymakam Bilal Şentürk, hazırlık aşamasındaki projelerin hızlandırılması için talimat verdi.

Ahlat için SODES projelerinin önemini vurgulayan Kaymak Şentürk, hazırlık aşamasında ki projelerin sağlıklı yürütülebilmesi için 5 kişiden oluşan proje birimi oluşturduklarını söyledi. Teknik desteğe ihtiyacı olanların kurulan proje ekibinden destek olacaklarını söyleyen Kaymakam Bilal Şentürk, "Devlet Planlama Teşkilatı'nın sağlayacağı maddi destek programının icrası bizlere düşüyor. Özellikle projelerinizde istihdamı, çevre düzeni, sosyal, kültürel ve spor alanlarını kapsayan projelerinizi geliştirmeniz çok önemli. Ayrıca sanat, kültür ve eğitim projelerine yer verin.

İlçemiz için el sanatları çok önemlidir. Bu yönde proje üretmenizi, özellikle hediyelik eşyaya yönelik projelerin üzerinde yoğunlaşın. İlçemiz turizmde yeterli parayı alamıyor. Pansiyon ve pansiyonculuğa yönelik projeler, turizmden elde edeceğimiz gelir açısından çok önemlidir. Bu kapsamda Bitlis'e 15 milyon lira proje payı ayrıldı. Bizde Ahlat için en üst seviyede proje hazırlığı yapmalıyız. Kurumlar projelerini hazırlayıp 8 Haziran tarihinde Bitlis Valiliği'ne sunulacaktır" diye ifade etti.

Toplantı karşılıklı görüş alışverişinin ardından, sivil toplum örgütü temsilcileri ve kurumlar amirleri hazırlık aşamasında olan projelerle ilgili görüş telakisinde bulundu. SODES kapsamında, sosyal, istihdam, kültür, sanat ve spor ile kurumsal kapasite geliştirme projelerinin hazırlanması hususunda mutabakata varılarak toplantıya son verildi.