BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Ağzına sağlık Scolari

Chelsea'de işbaşı yapacak olan kurt teknik direktör Felipe Skolari, Türk milli takımı hakkında tahminde bulundu

Abone ol Çekler karşısında Türkiye'nin favorisi olduğunu belirten Scolari, “Biz Almanları, Türkiye Hırvatistan'ı geçer. Yarı finalde bir kez daha karşılaşabiliriz. Finale çıkan kupayı da kazanır” dedi.

Avrupa Şampiyonası'ndan sonra Portekiz'i bırakıp Chelsea'de işbaşı yapacak olan kurt teknik direktör Felipe Skolari, Türkiye'nin Avrupa Futbol Şampiyonası'nda karşılarına çıkan en dişli takım olduğunu söyledi. Türkiye'nin çok kaliteli bir kadrosu olduğunun altını çizen Brezilyalı teknik direktör, “Skorunu her an değiştirebilecek birden fazla yıldızları var. İsviçre karşısında ne yapabileceklerini gösterdiler” şeklinde konuştu. Gruptan ikinci çıkacak takımın Türkiye olacağını vurgulayan Scolari “Çek'ler karşısında favorim Türkiye. Almanya yenilince çeyrek finalde Hırvatistan ile oynayacak olmaları da büyük bir avantaj' dedi.

YUNANİSTAN ÖRNEĞİ

Türkiye'nin özellikle orta alanda ve forvette yıldız oyunculara sahip olduğunu dile getiren tecrübeli teknik direktör, “Yıldız olmalarına rağmen pres de yapabiliyorlar. Portekiz olarak biz o pres karşısında bir hayli zorlandık. Bu nedenle sonucu ancak ikinci yarıda gidebildik” diye konuştu. Son Avrupa Şampiyonası'nda Yunanistan'ın yaptığı sürprize dikkat çeken Scolari tahminlerin dışında bir sonuç çıkabileceğini belirtip sözlerini şöyle tamamladı: “Almanlar'ı biz eleriz. Türkler de Hırvatistan'ı. Kupada bir Portekiz-Türkiye maçı daha yarı finalde olabilir. Futbolda her an her şey olabilir. Türkiye şampiyon olursa kimse şaşırmasın.'