BIST 10.899
DOLAR 32,23
EURO 34,96
ALTIN 2.477,26
HABER /  GÜNCEL

Yalıda aç bırakarak öldürdüler!

Yaşlı ve zenginleri tespit ettiler. Birer birer öldürdüler. Cinayetlerin ayrıntıları tüyler ürpertiyor. Bakın şoförleri neler anlattı;

Abone ol

Önceki gün polis son yılların en büyük çete operasyonunu yaptı. Çökertilen tapu çetesinin üyeleri tüyler ürperten itiraflarda bulundu. Yaşlıların mal varlıklarına zorla ve hileyle el koyan, direnenleri ise öldüren cani çete, korkunç cinayetleri detaylarıyla anlattı. Öldürdükleri kişileri domuz bağıyla bağlayan çetenin içinde tapu müdürleri de var...

ARALARINDA TAPU MÜDÜRÜ DE VAR

İstanbul Cihangir’de oturan 82 yaşındaki doktor Şemseddin Geçgil ile ablası 84 yaşındaki Fikriye Geçgil’in 7 ay önce ortadan kaybolması üzerine başlatılan inceleme vicdansız, insafsız bir çeteyi ortaya çıkarmıştı.

İstanbul’da kimsesiz yaşlılara, özellikle de gayrimüslim olanlara zorla tapu evraklarını imzalatıp mal varlıklarına el koyan, zorluk çıkaranları da öldüren 25 kişilik çete önceki gün çökertildi. Aralarında Beykoz Tapu Müdürü’nün de olduğu çete, Geçgil kardeşleri de evlerini ellerinden aldıktan sonra öldürmüştü.

DOKTORU BOĞARAK ÖLDÜRDÜLER

Çete lideri Çetin Acar, yaşlılardan çarptığı 30 milyon dolarla kendine hizmetçi ve şoför tutmuş krallar gibi yaşıyordu. Cinayetlerin detaylarını anlatan da Acar’ın şoförü oldu.

“Doktor Geçgil ile ablasını kaçırdılar, Kumburgaz’da bir eve getirdiler. Acar, doktora Cihangir’deki ev karşılığında sanki satın almış gibi senet imzalattı, vekaletnameyle de evi kendi üzerine yaptı. Sonra boğarak öldürdüler. Bağlayıp battaniyeye sardılar. Benim kullandığım arabaya koyup Tekirdağ tarafına giderek cesedi bir atık kanalının içine attık. Sonra ‘Sakın kimseye bir şey söyleme’ dediler. Ben de korkup söylemedim.”

ABLASINI AÇLIKTAN ÖLDÜRDÜLER

Verilen bilgiler üzerine Şemseddin Geçgil’in cesedi Tekirdağ’ın Yenice Beldesi’nde, domuz bağıyla bağlanmış bir şekilde bulundu. Ablası Fikriye Geçgil’in ise ölmesi için günlerce aç bırakıldığı ortaya çıktı. Aç ve susuz kalan Fikriye Hanım komaya girince, çete üyeleri tarafından Gebze Devlet Hastanesi kapısına terk edilmiş, 110 gün yoğun bakımda tutulmasına rağmen kurtarılamamıştı.

75 YAŞINDAKİ MADAM'I VİLLASINDA ÖLDÜRDÜLER

Soruşturmada bir başka yaşlı kurbana daha ulaşıldı. Çete, Beykoz’daki yalısında yaşayan 75 yaşındaki Ermeni asıllı Vanda Ayaşlı Eser’i öldürmüştü. Beykoz’daki yalıyı yine vekaletname yoluyla üzerlerine geçiren çete, Madam Vanda’yı da yalısında aç ve susuz bırakarak ölüme terk etmişti. Zavallı kadının yalıda bulunan cesedi Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

YALIYI 5 MİLYON YTL’YE SATMIŞLAR

75 yaşındaki Ermeni asıllı Vanda Ayaşlı Eser, Beykoz’daki yalısında yıllardır yalnız yaşıyordu. Yalıyı gözüne kestiren caniler, zavallı kadına zorla tapu evraklarını imzalattı. Yalıyı elinden aldı ve aç susuz bırakarak korkunç bir şekilde katletti. Çetin Acar, yalıyı işbirliği yaptığı Beykoz Tapu Müdürü Gülten Doğan Temur’un yardımıyla 5 milyon YTL’ye üçüncü bir kişiye sattı.