BIST 10.922
DOLAR 32,19
EURO 34,98
ALTIN 2.501,28
HABER /  GÜNCEL

Asker aşıklara sansür

İki asker arkadaşın birbirleriyle evlenmesi olay olmuştu. Herkes bu olayın kahramanlarını izleyecekti ama..

Abone ol Objektif programında yayınlanması gereken, kadın olup asker arkadaşıyla evlenen S.D.'nin hikâyesini, FOX TV yönetimi yayından çıkardı..

Sabah'tan Yüksel Aytuğ'un haberine göre FOX yönetimi, gelecek tepkilerden çekinerek, önceki akşam yayınlanan programın bu bölümünün yayınlanmasını engelledi.

'GAZETELERDE ÇIKTI' DİYE...

Söz konusu bölümde teröristlerle defalarca çatışmaya girip askerden takdirnameyle terhis olan S.D.'nin daha sonra ameliyatla kadın olup, silah arkadaşlarından biriyle nikâh kıyması konu ediliyordu.

Kadir Çelik, program öncesinde "Asker cephesinden eleştiri almaktan korkmuyor musunuz" sorumuza "Biz bir insan hikâyesini anlatıyoruz. Daha önce transseksüellerin iş bulamamalarıyla ilgili program yapmıştık. Bu arkadaş bizi aradı ve hikâyesini anlattı. Bu işin askerlikle ilgisi, birlikte görev yaparken tanışmış olmalarından ibaret. Bu kişi kadın olmadan önce Güneydoğu'da aslanlar gibi çarpışmış. Asıl vatan için çarpışmaktan korkanlar deşifre edilmeli" demişti.

FOX Genel Müdür Yardımcısı Koray Altınsoy ise herhangi bir baskı ve kaygıyla hareket etmediklerini; haberin, yayın öncesi gazetelerde yer almasından dolayı cazibesini yitirdiğine kanaat getirerek yayınlamadıklarını ifade etti.