BIST 10.471
DOLAR 32,85
EURO 35,20
ALTIN 2.455,85
HABER /  SPOR

Hollandadan müthiş skor

EURO 2008'in flaş ekibi Hollanda, önüne geleni deviriyor. Bu kez de Fransa'yı ezdi geçti. Skor inanılmazdı!

Abone ol İNTERNETHABER

Hollanda : 4 - Fransa : 1

Avrupa Şampiyonası'nın flaş ekibi Hollanda, son Dünya Şampiyonu İtalya'nın ardından Dünya Kupası finalisti Fransa'yı da farklı geçerek çeyrek finale lider olarak çıkmayı garantiledi.

Şampiyonadaki ilk maçında İtalya'yı adeta sahadan silen ve 3-0'la galip gelen Hollanda, Fransa maçına da aynı on bir ve taktikle çıktı.  Portakallar, 10. dakikada kazandıkları kornerde ön direkte çok iyi yükselen Kuyt ile 1-0 öne geçti. İlk yarı boyunca rakibine yine boş alan bırakmayan Hollanda, pozisyon vermeden devre arasına 1-0 önde girdi.

İkinci yarıya iyi başlayan Fransa oldu. Rakibini baskı altına alan Horozlar, Govou ile önemli bir fırsatı harcarken, Henry iki kez karşı karşıya pozisyonda skoru dengeye getirecek golü atamadı. Van Basten'in oyun sıkıştığı anda Robben ve Van Persie'yi sahaya sürmesi maçın kaderini değiştiren hamle oldu. 59. dakikada hızlı gelişen Hollanda atağında Robben soldan içeriye nefis ortaladı. Van Persie farkı ikiye çıkardı.
 
Fransa, bu gollere 71. dakikada karşılık verebildi. Sagnol'un ortasında Henry, klasına yakışır bir dokunuşla farkı bire indirdi. Ancak Fransızların gol sevinci sadece 1 dakika sürdü. 72. dakikada Robben, ceza sahasına girdi ve çok sert vurdu: 3-1.

90+2'de sahneye çıkan Sneijder, ceza sahası dışından attığı nefis golle maçın sonucunu 4-1 olarak ilan etti.  Portakallar, bu skorla gruptan lider olarak çıkmayı garantilerken, Fransa 1 puanda kaldı. Romanya son maçta Hollanda'yı yenerse, Dünya Kupası'nın iki finalisti çeyrek final göremeden kupaya veda edecek.
İŞTE MAÇIN GOLLERİ

GOL... 9' Kuyt golü attı. Hollanda golle başladı.. Van der Vaart'ın köşe vuruşunda Kuyt ceza sahasında iyi yükseldi vurdu kafayı ve Hollanda'yı 1-0 öne geçirdi.





GOL... 59'
Van Persie attı! hollanda 2-0 öne geçti.. Robben sağdan öyle bir süratle ilerledi ki peşinde kalan Fransız savunması çaresizdi. İçeride ise bir kurt gibi ortayı bekleyen Robin van Persie sert vuruşla Coupet'in dokunuşuna rağmen golü bulmayı başardı..: 2-0

 


GOL... 70' Gol Henry 2-1.. Sagnol'un sağ kanattan ortasında altı pasta ayak koyan Henry Fransa'yı yeniden umutlandırdı...


Gol... 71. Gol Roben 3-1.. Hızlı Hollanda, oyuna başlar başlamaz Henry'ye cevabı verdi! Hızlı paslaşmalar sonunda sol çaprazda iki futbolcuyu karşısına alarak kaleye sokulan Arjen Robben uzak köeşeye nefis vurdu ve Coupet'in üzerinden topu ağlara gönderdi..




Gol... 90+3' Sneijder mükemmel bir gol atıyor. 30 metreden süper vurdu top çataldan içeri girdi. Parmak ısırtacak bir goll...



Hollanda: 1-Edwin van der Sar; 21-Khalid Boulahrouz, 2-Andre Ooijer, 4-Joris Mathijsen, 5-Giovanni van Bronckhorst; 17-Nigel de Jong, 8-Orlando Engelaar; 18-Dirk Kuyt, 23-Rafael van der Vaart, 10-Wesley Sneijder; 9-Ruud van Nistelrooy.

Fransa: 23-Gregory Coupet; 19-Willy Sagnol, 15-Lilian Thuram, 5-William Gallas, 13-Patrice Evra; 10-Sidney Govou, 20-Jeremy Toulalan, 6-Claude Makelele, 7-Florent Malouda; 22-Franck Ribery, 12-Thierry Henry

Hakem: Herbert Fandel (Almanya)