BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Afiş polemiği davalık

CHP lideri Deniz Baykal'ın grup toplantısında fitilini ateşlediği bayram afişleri polemiği mahkemelik oluyor.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yılbaşı ve Kurban Bayramı için hazırlayıp astırdıkları ay yıldızlı afişlere yönelik eleştirilere sert çıkarken, konuyu yargıya taşıyacaklarını bildirdi.

BAYKAL'A MI SORACAĞIZ?
Erdoğan, CHP gelen başkanı Deniz Baykal’ın afişlerle ilgili eleştirilerini yanıtlarken, "Ana muhalefet lideri bayram değil seyran değil afişler nerden çıktı diyor. Belki haberi olmayabilir ama onlar bayram afişi. Okuma yazma bilenler onların bayram ve yeni yıl kutlaması olduğunu görüyorlar. Milletimizle bayramlaşmak için kendilerine mi soracaktık, icazet mi alacaktık" dedi.

ÖKÜZ ALTINDA BUZAĞI ARAMASIN
 Baykal’ın afişlerin doğu ve güneydoğuya asılmadığı yönündeki sözlerini doğu ve güney doğuda afişlerin asıldığı illeri tek tek sayarak yanıtlayan Erdoğan, "Lütfen bir daha öküz altında buzağı aramadan önce iyice araştırsın öyle konuşsun" dedi. 

YARGIYA GİDECEĞİZ
Erdoğan, Baykal’ın doğu ve güney doğuda afişlerin asılmadığı yolundaki sözlerinin bölücülük olduğunu savundu. Erdoğan, afişlerle ilgili eleştiride bulunanları da "Bizim bayrakla ilgili yaklaşımımıza gölge düşürmek isteyen densizler, hazımsızlar, sabırsızlar var. Benim ve bizim bayrak aşkımızı test etmeye kimsenin hakkı yok. Önce kendilerini çek etsinler. Bayrak yarışında bizimle yarışamazlar, haya çerçevesini aşmasınlar. Bu konuda yasal adımları da ayrıca atacağız. Yargı ne karar verir bilmiyoruz ama bizim duruşumuz bu şekildedir" diye konuştu.