BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Beykozun sahilleri kurtulacak

Beykoz Sahillerinin atıksu ve çevre kirliliği sorununu çözecek "Tam Kesit Kalkanlı TBM Makinesi" törenle tünele indirildi.

Abone ol

Beykoz Sahillerinin atıksu ve çevre kirliliği sorununu çözecek “Kavacık-Paşabahçe-Beykoz Atıksu Tüneli ve Bağlantıları İnşaatı” kapsamında kazı yapacak olan “Tam Kesit Kalkanlı TBM Makinesi” törenle tünele indirildi.

İSKİ, 32 milyon YTL’lik dev bir yatırımla Beykoz Sahilleri’nin atıksu ve çevre kirliliği sorununu çözüyor. Açık kazı yapılmadan inşa edilecek olan 7 bin 821 m uzunluğundaki “Kavacık-Paşabahçe-Beykoz Atıksu Tüneli ve Bağlantıları İnşaatı”nın 2008 yılının sonunda bitirilmesi planlanıyor.

“Kavacık – Paşabahçe - Beykoz Atıksu Tüneli ve Bağlantıları İnşaatı” kapsamında tünel kazısı yapacak olan ‘Tam Kesit Kalkanlı TBM Makinesi’, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir TOPBAŞ’ın katılımıyla düzenlenen törenle tünele indirildi. Beykoz’un Çubuklu Mahallesi’ndeki inşaat alanında düzenlenen törende Beykoz Belediye Başkanı Muharrem ERGÜL ve İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali ÇODUR ile bazı Büyükşehir Bürokratları da hazır bulundu.

Yerin 30 - 40 metre altında inşa edilecek tünellerle Beykoz Sahilleri’nden İstanbul Boğazı’na kontrolsüz akan atıksular; şebekeler ve sahil toplayıcıları ile toplanarak tüneller vasıtasıyla Paşabahçe Ön Arıtma Tesisi’ne aktarılacak. Günlük 575 bin metreküp kapasitede inşa edilecek olan Paşabahçe Ön Arıtma Tesisi’nde arıtılan atıksular, 2 bin 200 milimetre çapında 800 metre uzunluğundaki kara boru hattıyla deniz deşarj hattına ulaştırılacak ve 450 metre uzunluğundaki deniz deşarj hattıyla 70 metre derinlikten Boğaz’ın dip akıntısına verilerek Karadeniz’e akıtılacak.