BIST 10.793
DOLAR 32,19
EURO 34,94
ALTIN 2.426,85
HABER /  GÜNCEL

Beykoza özür sergisi

Beykoz Belediyesi tarafından “Boğazın İncisi Beykoz” konulu resim yarışması düzenlendi.

Abone ol

Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda sergilenen tablolarda ressamların, son günlerde yeşil alanlarının yok edilmesiyle gündeme gelen Beykoz’un kalan yeşil alanlarını ölümsüzleştirmeleri dikkat çekti.

Son zamanlarda, Orman Bakanı Osman Pepe’nin yaptığı, yeşillik alanların yok edildiğine yönelik açıklamalardan sonra gözler Beykoz’a çevrilmişti. Acarkent, Acarİstanbul, Beykoz Konakları ve tarihi Küçüksu Çayırı’ndaki aşırı yapılaşma, İstanbul’un en yeşil ilçelerinden Beykoz’un kamuoyunun gündemine gelmesine neden olmuştu.

Bütün bu tartışmalar devam ederken, Beykoz Belediyesi tarafından ilginç bir yarışma düzenlendi. ''Boğazın İncisi Beykoz'' konulu resim yarışmasında 65 ressam Beykoz’un yeşili, denizi ve tarihi yerlerini yağlıboya tablolarına, kendilerine özgü çizgilerle resmettiler.

Hazırlanan çalışmalar Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğretim üyelerinden oluşan jüri tarafından tek tek değerlendirilerek dereceye girenler belirlendi. Resimler, Cemal Reşit Rey fuayesinde sergilenmeye başlandı. Beykoz’dan kilometrelerce uzakta gerçekleştirilen serginin açılışından önce ödül töreni yapıldı.

“Bu özür sergisidir”
Törende konuşan ve bir ilçenin veya bir ülkenin değerlerinin yükselmesinde en önemli olan faktörün sanat olduğuna dikkat çeken Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül, “Birileri çatlasa da patlasa da biz sanata değer vereceğiz. Keşke zamanında bu değeri verebilseydik. Yerel yöneticiler adına, sanata geç değer verdiğimiz için sanatçı arkadaşlardan özür diliyorum. Zaten bu sergi de bir özür sergisidir” dedi.

Konuşmalardan sonra dereceye giren ressamlara ödülleri, Muharrem Ergül ve törene katılan Beykoz Kaymakamı Cengiz Gökçe, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş Genel Müdürü Nevzat Bayhan tarafından verildi.
Yarışmada, Alpaslan Uçar'ın ''Beykoz Sırtları'' adlı eseri birinciliğe, Nurhan Altay'ın ''Yeşil Beykoz'' adlı eseri ikinciliğe, İlke Kutlay'ın isimsiz yağlı boya tablosu ise üçüncü olduğu açıklandı. Dereceye girenlere para ödülü ve plaket sunuldu.

Yarışmaya gönderilen resimlerden seçilen 30 eser, 14 Ocak Pazar gününe kadar CRR fuayesinde sergilenecek. Serginin daha sonra Beykoz ve Almanya’da sergileneceği öğrenildi.
Sanatseverler tarafından yoğun ilgi gören sergide en çok dikkati çeken, ressamların Beykoz’un yeşili, boğazı ve tarihi mekânlarını kendilerine özgü çizgilerle ölümsüzleştirdikleri gözlendi. Sanat severler yapılan bu çalışmaları, Beykoz’da son zamanlarda yaşanan olaylarla bağdaştırarak, “Beykoz’un kalan tarihi ve doğa güzellikleri bu sergiyle ölümsüzleşmiş oldu” yorumlamaları dikkat çekti.