BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Koliden külçe altın düşer mi?

Atatürk Havaalanın'da kaybolan 700 bin YTL'lik (700 milyar TL) altın külçelerinden birini izi bulundu.

Abone ol

İstanbul Valisi Muammer Güler, Zürih'ten getirilen ve sayım sırasında konşimento ile uyumsuzluk gösteren külçe altınlarla ilgili olarak, kolilerden birinin taşıma sırasında düşmesinin kameralarca görüntülendiğini ve bunun bulunduğunu, diğeri ile ilgili araştırmanın da yapıldığını bildirdi.

İŞ BANKASI DA ARIYOR
Vali Güler ayrıca, şunları kaydetti: ''İş Bankası'nın kendi personeli de bunun araştırmasını yapıyor. Biz de bunun idari ve adli yönden araştırmasını sürdürüyoruz. 25 kiloluk bir külçe altın, maddi değerinin 700 milyar civarında olduğu söyleniyor. Taşıma sırasında bir ihmal var mı onlara bakılıyor. Konteynerin yanlış bağlanmasından da olabilir. Çünkü taşınma sırasında düşmüş olması yanlış bağlama ihtimalini ortaya getiriyor.''

PARALAR ZIRHLI ARAÇLARLA TAŞINMALIYDI
Atatürk Havalimanı yetkilileri de yönetmeliğe göre para ve uyuşturucuların zırhlı araçlarla taşındığını, diğer kıymetli kargoların ise güvenlik önlemi alınarak taşınması gerektiğini bildirdiler.

Yetkililer, THY güvenliğinin külçe altınların uçaktan yüklenmesi sırasında hazır bulunduğunu, ancak kargo binasına kadar eşlik etmesi gerekirken yüklemeden sonra ayrıldığının tespit edildiğini ifade ettiler.