BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

AFAD'dan belediye başkanlarına 'Depremden sonra konuşmayın' uyarısı

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İzmir Valiliği'ne gönderdiği yazıda; belediye başkanları, muhtarlar ve diğer kamu görevlilerinin deprem sonrası açıklama yapmamasını istedi.

Abone ol

AFAD aracılığıyla belediye başkanlarına gönderilen yazıda olası depremlerden sonra ilk açıklamaları sadece valiliğin yapması gerektiği belirtildi.

Yazıyı paylaşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Seçilmiş belediye başkanlarını kendi memuru yada bürokratı zanneden zihniyet şimdiye kadar anlamadıysa, bir kere daha anlatalım: İzmir için, deprem gerçeklerini anlatmak için, halkımızla dayanışmak için sizden icazet alacak değiliz" açıklamasında bulundu. 

AFAD'dan İzmir Valiliği'ne gönderilen yazıda belediye başkanları, muhtarlar ve diğer kamu görevlilerin deprem sonrası açıklama yapmaması istendi. Yazıda depremden sonra teyit edilmemiş bilgilerin açıklanmasının karmaşaya neden olduğu belirtilerek açıklamaları sadece valilerin yapması gerektiği belirtildi. 

"Kriz yaşanır, konuşma!"

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel,  Twitter hesabından söz konusu yazıyı paylaşarak şu ifadeleri kullandı: Kriz yaşanır, konuşma! Hak çiğnenir adalet arama! Hırsızlık yapılır görmezden gel! Salgın olur vatandaşa yardım yapma! Bu zihniyetin son ürünü; İzmir’de deprem gerçeğini, İzmirliler için alınacak önlemleri ve yapılacak yardımları konuşmayı, belediye başkanlarımıza yasaklamak oldu.

"Sizden icazet alacak değiliz"

Seçilmiş belediye başkanlarını kendi memuru yada bürokratı zanneden zihniyet şimdiye kadar anlamadıysa, bir kere daha anlatalım: İzmir için, deprem gerçeklerini anlatmak için, halkımızla dayanışmak için sizden icazet alacak değiliz. Bu genelge içi boş, devlet geleneğini ayaklar altına alan, zalimlik ve tek adamlık anlayışının bir ürünüdür ve bizler için yok hükmündedir. Belediye başkanlarımız İzmir için çalışmaya, konuşmaya ve gerçekleri paylaşmaya devam edecekler. İlgililere duyurulur!

AFAD'dan yanıt

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, bazı medya kuruluşlarında ve sosyal medyada "Afet ve Acil Durumlarda Kamuoyunun Bilgilendirilmesi" ile ilgili yazının İzmir depremiyle ilişkilendirilerek paylaşıldığı belirtilerek, bahse konu yazının, 23 Ekim 2020'de İzmir'deki depremden 7 gün önce yazıldığı vurgulandı. Yazının, iddia edildiği gibi İzmir'e özel olarak yazılmadığı ifade edilerek, "Afetlerde oluştuğu görülen bilgi kirliliğini önlemek amacıyla yazılmıştır. Afetlerin ilk anlarında teyitli olmayan bilgilerin toplumda panik, dezenformasyon ve spekülasyonlara neden olmaması için Türkiye'deki tüm belediyelere ve muhtarlıklara hitaben yazılmıştır." bilgisi paylaşıldı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Ipsos'tan çarpıcı anket! Sokağa çıkma yasağında evet ile hayır arasında uçurum var
Foto Galeri Ipsos'tan çarpıcı anket! Sokağa çıkma yasağında evet ile hayır arasında uçurum var Galeriye Gözat