BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Adnan Hoca iki müze açtı

Adnan Oktar'ın fahri başkanı olduğu iki vakıf İstanbul'da 'Yaradılış Müzesi' sergisi açmaya başladı.

Abone ol

Adnan Oktar'ın fahri başkanı olduğu iki vakıf İstanbul'da 'Yaradılış Müzesi' sergileri açmaya başladı. Küçükçekmece'deki sergi toplatılınca, ikinci açılış Beylikdüzü'nde gerçekleştirildi

Tehditle menfaat sağlamak, şantaj ve çete suçlamasından yargılandığı davadan zamanaşımı sayesinde kurtulan Adnan Oktar'ın fahri başkanı olduğu iki vakfın açtığı "Yaradılış Müzesi" sergilerinde skandallar yaşandı. Adnan Hocacıların AKP'li belediyelerle kurduğu diyaloglar sayesinde İstanbul Halkalı'da düzenlediği açılışa Küçükçekmece Kaymakamı, Belediye Başkanı, Garnizon Komutanı gibi yöneticilerin katılmasının ardından, dün de Beylikdüzü'nde açılan sergiye öğrenciler getirildi.

Önce Halkalı'da

Bilim Araştırma Vakfı ile Milli Değerleri Koruma Vakfı'nın ortaklaşa düzenlediği serginin ilki, 8 Mart'ta AKP'li Küçükçekmece Belediyesi'nin onayıyla Halkalı Kültür Merkezi'nde açıldı. Böcek, arı, balık gibi canlıların fosillerinin evrim teorisinin gerçek olmadığını kanıtladığını öne süren sergiye Kaymakam Osman Ebiloğlu, Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve Garnizon Komutanı Ali Güngör Öngören ile Kenan Işık, Adnan Şenses gibi sanatçılar katıldı.

Serginin ikincisinin açılışı dün AKP'li Beylikdüzü Belediye Belediyesi'nin desteğiyle Beylikdüzü Stars Alışveriş Merkezi'nde yapıldı. Yoğun ilgi gören serginin ilk konukları ise 75. Yıl Cumhuriyet Lisesi öğretmen ve öğrencileri oldu. Okul Müdürü Ömer Öner'le birlikte iki öğretmen ve 15 öğrenci sergiyi gezerek Milli Değerleri Koruma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Altuğ Berker'den bilgi aldılar.

Okullara faks

Kendilerine sergi açılışının faks yoluyla Beylikdüzü Belediyesi tarafından haber verildiğini söyleyen Okul Müdürü Öner, "Biz de lise 1, 2 ve 3. sınıflardan birer ikişer öğrenci toplayarak müzeye geldik. Öğrenciler müzeyi gezdikten sonra burada gördüklerini okulda arkadaşlarına anlatacaklar" dedi.
Dr. Haydar Aslan İlköğretim Okulu ile Beylikdüzü Belediyesi'ne bağlı Bilgi Evi'nde eğitim gören bir grup öğrenci de sergiyi gezdi. Öğrencilerle gelen bir öğretmen, "Belediyeden bize faks gönderdiler, geldik" dedi.
AKP Beylikdüzü Belde Başkanı Hasan Ayhan Bilgiç de sergiyi gezenler arasındaydı.

Bilim Araştırma Vakfı Başkanı Tarkan Yavaş, ücretsiz gezilen sergiyi bundan sonra İstanbul'un çeşitli semtlerinde, sonrasında da büyük şehirlerde açacaklarını söyledi. Beylikdüzü Belediye Başkanı Vehbi Orakçı, kendisine davet geldiğini belirterek, "Danışmanlarım katılmamamın hayırlı olduğunu ifade etti" dedi.

Öğrencilere Adnan Hoca kitabı

Bilim Araştırma Vakfı'nın düzenlediği sergide öğrencilere Harun Yahya takma adıyla yazan Adnan Oktar'ın "Evrim Aldatmacası", "Evrimcilerin İtirafları", "Arageçiş Açmazı" isimli kitapları da dağıtıldı.

Küçükçekmece Belediyesi farkında olmadan açmış!

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, "farkında olmadan açılışı yaptıklarını" belirterek şunları söyledi:
"Bu arkadaşlarımızın bir halt etmesi. Başkan yardımcılarımızdan biriyle '300 - 500 milyon yıllık fosillerinin sergileneceği' noktasında bilgi alışverişi yapılmış. 'Kültür merkezinde zenginlik olur' diye yaklaşmışlar. 'Adnan Oktar'la bağlantısı var' denilince aynı gün sergiyi toplattım. Bizim bu adamlarla, düşünceleriyle, yapılarıyla uzaktan yakından ne ilgimiz, ne dahlimiz söz konusu olabilir. Biz bu insanlarla fikir yaşam tarzı olarak bir arada bulunamayız. Bu ciddi bir hatadır ve bir bedeli olacaktır."

'30 saniyede çıktım'

Halkalı'daki açılışa katılan Kenan Işık ise, "Yeniay arkadaşımdır. Ben oraya kültür merkezi açılışı diye gittim. 'Yaratılış, maratılış' diye bir afiş gördüm, 'eyvah' dedim. Çıkmam 30 saniye sürdü. Benim ne işim var Adnan Hoca'yla" dedi.

Haber: Şakir Aydın
Kaynak: