BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

İranı vurabiliriz

Eski İsrail Genelkurmay Başkanı Moşe Yaalon, İsrail'in İran'ı vurma kapasitesi bulunduğunu söyledi

Abone ol

Eski İsrail Genelkurmay Başkanı Moşe Yaalon, İsrail'in İran'ı vurma kapasitesi bulunduğunu ve bu sayede İran'ın nükleer programını birkaç yıl erteletebileceklerini söyledi. ABD'nin başkenti Washington'daki düşünce kuruluşlarından Hudson Enstitüsü'nde önceki gün düzenlenen bir konferansta konuşan Yaalon, İran'a karşı tek bir saldırının yeterli olmayacağını, ancak İsrail'in kapasitesinin yanlızca havadan vuruşla sınırlı olmadığını, denizaltılardan atılacak füzelerle de İran'ı vurabileceklerini kaydetti. Geçen haziran ayında emekliye ayrılan Yaalon, İsrail'in hava savunma sistemlerinin de İran'ın olası misillemesine karşı savunma sağlayacağını sözlerine ekledi.

General'in sözleri tepki çekti
Başbakan Vekili Ehud Olmert ise, "Yüksek sesle söylenmeyecek çok şey var. Az konuşmalı, çok çalışmalıyız. Hedefimiz, uluslararası toplumun, İranlıların konvansiyonel olmayan silah geliştirmesini engellemesidir" dedi.
İşçi Partisi lideri Amir Peretz de, "Generallerin, üniformalarını çıkardıklarında dillerini tutmayı öğrenmelerinin zamanı gelmiştir" dedi.