BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,02
ALTIN 2.322,95
HABER /  GÜNCEL

Adil Öksüz, hangi önemli istihbarat teşkilatı için çalışıyor?

FETÖ'nün hava kuvvetleri imamı olduğu iddia edilen Adil Öksüz tartışması her gün yeni bir boyut kazanıyor. Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, "Adil Öksüz, aynı zamanda önemli bir istihbarat servisinin elemanı mı?" sorusunu gündeme getirdi.

Abone ol

15 Temmuz darbe girişiminin sabahında Akıncalar Üssü yakınlarında gözaltına alındıktan 2 gün sonra çıkarıldığı mahkemece 20 dakikada serbest bırakılan FETÖ'nün Hava Kuvvetleri İmamı Adil Öksüz'le ilgili tartışma her gün yeni bir boyut kazanıyor.

Adil Öksüz'ün kim ya da kimler tarafından korunduğu tartışmasını sürdüren Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Adil Öksüz'ün aynı zamanda önemli bir istihbarat servisinin elemanı" ya da "Büyük abi adına çift taraflı çalışan biri" olup olmadığı sorusunu gündeme getirdi.

KENDİNİ GİZLEMEK İÇİN ÖZEL EĞİTİLMİŞ BİRİ

"Biz onu FETÖ’nün asker imamı olarak tanıdık. Ama ilişkileri mercek altına alınınca, başka bir kişilikle karşılaşırsak şaşırmayın" diyen Selvi, "kendisini gizlemek için iyi eğitilmiş birisi ile karşı karşıya olduğumuzu" vurguladı.

HERKES YAKALANDI O NİYE YAKALANAMADI?

"Generaller, özel kuvvetlere mensup askerler, pilotlar, SAT timi yakalandı. Etrafındaki herkese ulaşıldığı halde Adil Öksüz neden yakalanamıyor?" diye soran Abdülkadir Selvi'nin yazısının bundan sonraki çarpıcı bölümü şöyle:

"Ancak Adil Öksüz etrafındaki sis perdesinin artmasının nedeni sadece bunlar değil.

Adil Öksüz yakalanamıyor mu, yoksa korunuyor mu sorusu geçerliliğini koruyor.

Önemli bir kaynaktan kulağıma gelen yeni bir soruyu daha eklemek istiyorum.

BÜYÜK ABİADINA ÇİFT TARAFLI ÇALIŞAN BİRİ Mİ?

Adil Öksüz, aynı zamanda önemli bir istihbarat servisinin elemanı mı?

Büyük abi adına çift taraflı çalışan biri miydi?

Soru küçük ancak cevabı büyük. Hem de 15 Temmuz’daki ilişkiler ağına ışık tutacak denli.

Soruyu burada bırakıyorum ama cevabının takipçisi olmaya devam edeceğim."