BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adana'ya duble yol müjdesi

Adana'nın uzun süredir beklediği Adana-Kozan duble yol çalışması için start verildi. Yolun yapımı 35 milyon liraya mal olacak.

Abone ol

Adana-Kozan duble yol çalışması başladı.

AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın’ın üzerinde en çok durduğu yatırımlar arasında bulunan Adana-Kozan Duble Yolunun Sarıçam Mustafalar köyü arası daha önce ihale yapılmış ancak ihaleyi alan firma ile Karayolları arasında yaşanan sıkıntılardan dolayı yol inşaatı başlayamamıştı.

Sarıçam Buruk Mezarlığı yakınlarından başlayan yolun dolgu çalışması ve açılması Mustafalar Köyü'ne kadar devam ediyor.

AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, 67 kilometrelik Kozan-Adana Karayolu’nun 3 ayrı müteahhide verildiğini belirterek, üç ayrı grubun kendilerine ait olan bölgeden yol yapımına başlayacaklarını, bunlardan birisinin Sarıçam’dan başladığını belirterek, “35 milyon liraya mal olacak yolun kaba inşaatının yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Bölge trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak. Çünkü sadece Kozan ilçesini değil Tufanbeyli, Saimbeyli ve Feke ilçeleri ile kuzeydoğuda bulunan Kayseri'nin Yahyalı ilçesine kadar bu yol hizmet edecek” diye konuştu.
Küçükaydın, Kozan yolunun sağlı sollu iki tarafında boş alanın fazla olması nedeniyle istimlak sorununun fazla yaşanmadığını kaydetti.
Kozan Duble yol çalışmasıyla birlikte Karayollarının yatırımlarının miktarı 150 milyon liraya ulaştığı belirtildi.