BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,87
ALTIN 2.432,22
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adana'da ücretli otopark dönemi

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan kararla şehirde bulunan bazı caddelerde aracını park etmek isteyen vatandaşlar artık para ödeyecek.

Abone ol

Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin aldığı karar doğrultusunda bazı cadde ve bulvarlardaki park ceplere ve sarı renklerle belirlenen bölgelere araçlarını park etmek isteyen vatandaşlar artık ücret ödeyecek.

İhaleye girip 3 yıllığına sistemi uygulayacak olan yüklenici firma, uygulama öncesi vatandaşı bilgilendirmek için 20 bin broşür dağıttı.
Aşama Teknoloji ve Otopark Sistemleri firması ortaklarından Yusuf Güder, yaptığı açıklamada, uygulamanın Ziyapaşa, Toros, Atatürk, Abidinpaşa, Cemal Gürsel, Kızılay ve Hacı Ömer Sabancı Caddelerinde başladığını belirterek, "Vatandaşlarımız bunun faydasını bir iki ay içerisinde anlayacak. Dağıttığımız 20 bin broşür kafalardaki soru işaretlerini giderecek. Tepkiler şimdilik normal ama süreç işlediğinde bu şehirde yaşamanın kolaylaştığını herkes görecek" dedi.

Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Trabzon, Manisa ve İskenderun'da bazı cadde ve bulvarlarda araç parkının ücretli olduğunu söyleyen Güder, "Bu sistem var olan bulvarlarda ve caddelerde araçların nizami park edilmesini sağlayacak. Bu alanlar kimsenin özeli değil, tüm Adanalı bundan böyle yol kenarlarını eşit kullanacak" diye konuştu.
Sistemin, trafik akışını sağlama noktasında da verimlilik sağlayacağını savunan Güder, "Vatandaş, bankada, eczanede benzer rutin işlerini takip ederken, trafik cezasıyla karşılaşmayacak. Park cebi olmayan yerlerde 1 ve 2 saat, ceplerde ise sınırsız park yapılabilecek" diye konuştu. Vatandaşın, "Evimizin önüne, iş yerimizin önüne aracımızı parayla mı park edeceğiz" tepkisine Apartman sakinleri ve esnafa kolaylık sağlayacaklarını söyleyen Güder, park yerlerinin engelliler için her zaman ücretsiz olacağını kaydetti.

Parkmetre sisteminin 90 personelle 08.00 - 20.00 saatleri arasında uygulanacağını kaydeden Güder, "Amacımız bağcıyı dövmek değil amacımız üzüm yemek. Bu uygulama herkesin işine yarayacak. Aşama Teknoloji ve Otopark Sistemleri olarak uygulamanın 3 yıl boyunca yüklenici firmasıyız. Adanalıya karşı mahcup olmak istemeyiz" şeklinde konuştu. Öte yandan, Ziyapaşa Caddesi'nde bulunan esnaf ve apartman sakinleri, Büyükşehir Belediyesini uygulamayı bir an önce durdurmaya davet etti.