BIST 9.983
DOLAR 32,41
EURO 34,83
ALTIN 2.431,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çöplükle değil rezidansla gündemde

Bir dönem çöplükle simgelenen Mamak artık rezidans projesiyle gündemde. Belediye Başkanı çalışmaları yerinde denetledi.

Abone ol

Mamak denilince akla gelen çöplük artık tarih oldu. Mamak şimdi Türkiye'nin en büyük alışveriş merkezi ve rezidans inşaatı ile gündemde.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, dev rezidansların ve Türkiye'nin en büyük alışveriş merkezinin yapılacağı Duralialıç Mahallesi'ndeki alanda incelemelerde bulundu.

41 katlı dev bir rezidans ve 38 katlı 5 rezidans ile Türkiye'nin en büyük alışveriş merkezine ev sahipliği yapacak olan Duralialıç Mahallesi'ndeki alanda hafriyat çalışmaları sürüyor.

Yetkililerden bilgi alan Başkan Akgül, "Proje tamamlandığında Mamak, Ankara'nın yeni çekim merkezi olacak." dedi.

Projenin, Mamak Çöplüğü'nün tam karşısında yapıldığına dikkat çeken Başkan Akgül, "Çöplüğün, Büyükşehir Belediyesi tarafından rehabilite edilmesiyle birlikte hem ilçemizin büyük bir sorunu çözüldü, hem de geçmişte eylemlere sahne olan bu alan cazibe merkezi haline geldi." diye konuştu.

Mamak'ın çekim gücünü artıracak projelere ihtiyacı olduğunu ifade eden Akgül, "Her şeyi belediye imkanlarıyla yapmamız mümkün değil. Kendi yatırımlarımız sürerken, özel sektör yatırımlarının da önünü açıyoruz. İlçemizi gecekondulardan arındırıp, rekreasyon ve spor alanlarıyla, alışveriş merkezleriyle modern bir görünüm kazandırmak için çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

2011 yılında bitirilmesi planlanan projenin sadece rezidanslardan oluşmadığını belirten Akgül, proje içerisinde suni karlama yöntemiyle yılın 365 günü kayak yapılacak bir yapak kayak merkezinin ve dev bir akvaryumun da yer alacağını dile getirdi.

Akgül, bu cazibe merkezleriyle Mamak'ın Ankara'nın hatta Türkiye'nin dört bir yanından çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayacağını aktardı.