BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,85
ALTIN 2.422,09
HABER /  GÜNCEL

Açılımı işte bu adım bitirir

Açılımın içeriği bilinmese de iyimser hava hakim.. ABD'den prestjli bir ödül kazanan Prof. Dr. Volkan çok açık konuştu..

Abone ol

Politik psikoloji kavramının geliştiricisi, ABD’de en prestijli ödüllerinden birinin sahibi Prof. Dr. Vamık Volkan, açılım için iyimser. Ancak bir uyarısı var. Volkan çok net ve açık konuştu: Öcalan kesinlikle sürece dahil edilmemeli.

ABD'DE EN İYİ DOKTOR ÜNVANI ALAN TEK TÜRK HEKİM

Profesör Volkan, politik psikoloji kavramını geliştiren, Amerika'nın en prestijli ödülü olan 'En iyi doktor' unvanına layık görülen tek Türk hekim. Tüm dünyada etnik çatışmaların, savaşların olduğu bölgelerde çalışmalar yürüten, dünya liderlerine sorunları çözmelerinde gayri resmi diplomasiyi kullanarak danışmanlık yapan Volkan, ilk kez 2008'de Cumhurbaşkanı Gül'ün davetlisi olarak Türkiye'ye gelmişti.

Geçtiğimiz günlerde Kürt açılımıyla ilgili İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile de görüşen Prof. Volkan, NTV'ye konuştu.

ÜMİT VERİCİ AÇILIM

Çok zamana ihtiyaç var. Aylardan bahsetmiyorum; tabi böyle de olabilir ama senelerden söz ediyorum. Bir geçmişimiz var ve Türklerle Kürtler kardeş gibi yaşamışlar. Bu kadar yaşanmışlıkların ardından ayrımcılık olmasın yoksa başımıza felaketler gelir. Konuşmak lazım ve konuşmakla kimse bir şey kaybetmez; konuşmak ayıp bir şey değil.

Bu bir açılım ve nasıl gelişeceğini tahmin edemem. Ümit verici bir açılım ve umarım çok iyi gelişir. Çok sevindiri ve çok önemli bir haber bu açılım. Açılımı parçalamayalım, devam etmesine bakalım, yavaş yavaş gelişen bir ortamda barış toplumuna doğru bir süreç gerçekleşebilir.

ÖCALAN İŞE GİRERSE MİLLET ALLAK BULLAK OLUR

Eğer bir Kürt vatandaş Abdullah Öcalan’ı kendisini kahramanı olarak görürse, bu onun bileceği bir şey. Abdullah Öcalan’ın başlattığı süreç ölümlerle dolu... O, o sürecin sembolü. Öyle bir dönemim sembolünü barışçıl bir sürece sokarsanız millet allak bullak olur. O zaman konuşma durur.

Benim için çok basit ve kesinlikle Abdullah Öcalan bu sürecin içine girmemeli. Bu konularda çalışmış bir insan olarak ben böyle düşünüyorum ama başka türlü düşünenler de olabilir tabi ki.