BIST 10.793
DOLAR 32,21
EURO 34,83
ALTIN 2.414,42
HABER /  SAĞLIK

Acilde hangi doktorlar görev alıyor

Ruh sağlığı bozuk hekimlerin acilde görevlendirildiği iddialarına İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı.

Abone ol

İzmir'de, ruh sağlığı bozuk hekimlerin acil servislerde görevlendirildiği iddiaları üzerine, İl Sağlık Müdürlüğü’nden yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Sağlık Kurulu raporu olan hekimler, acil servislerinde görevlendirilmemiştir. İlimizde yapılan görevlendirmelerde mevzuata,
hukuka ve hakkaniyete aykırı bir durum bulunmamaktadır”
denildi. 

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şube Denetleme Kurulu üyesi ve SES İzmir Şubesi Eski Başkanı Doktor Ergun Demir, raporlarında ‘ağır bedensel ve ruhsal bozukluk’ tanısı bulunan hekimlerin başta Seferihisar Devlet Hastanesi olmak üzere ilçe devlet hastanelerinde ‘geçici görevle’ gönderildiğini iddia etmiş ve bu uygulamaya derhal son verilmesini istemişti.

Konunun muhatabı, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nden iddialar üzerine yazılı açıklama yapıldı. Yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığı’nın Taşra Teşkilatı’nın yeniden yapılandırıldığı hatırlatılarak şöyle denildi: “İlimizde; İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kuzey Bölge Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve Güney Bölge Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği olarak 4 ayrı kurum bünyesinde sağlık hizmetleri sunulmaktadır.

İl genelinde yapılacak kurumlar arası sağlık personeli görevlendirmesi bu kurumlardan temsilcilerin katılımı ile değerlendirilerek tüm kurumların muvafakatı ile karara bağlanmaktadır. Bu karar doğrultusunda İl Sağlık Müdürlüğümüzün koordinasyon görevi kapsamında geçici görevlendirme talepleri valilik oluruna sunulmaktadır."

İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:  "Sağlık hizmetinin devamlılığı ve kamu yararını gözeterek İl Koordinasyon Kurulu'nun kararı ile il genelinde mevcut sağlık kurum ve kuruluşlar arasında yapılan görevlendirmelerde personelin izin-rapor durumları, sağlık kurulu raporları, ilgili personelin kadrolarının bulundukları kurumların hizmet devamlılığı ve aidiyet duygusunun yitirilmemesi ve uzun süreli görevlendirmelerde ortaya çıkacak olan döner sermayeden kaynaklı maddi kayıpları dikkate alınarak günlük görevlendirme şeklinde planlanmış ve hastalığını beyan ederek tam teşekküllü hastaneden alınan Sağlık Kurulu raporu olan hekimler, acil servislerinde görevlendirilmemiştir. İlimizde yapılan görevlendirmelerde mevzuata, hukuka ve hakkaniyete aykırı bir durum bulunmamaktadır.”