BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.492,11
HABER /  DÜNYA

LCD televizyonlar onların ekmeklerine taş koydu

Trabzon’da eski nesil televizyon tamircileri her geçen gün işlerinin giderek azaldığını ifade ederek mesleklerinin LCD televizyonların satış...

Abone ol

Trabzon’da eski nesil televizyon tamircileri her geçen gün işlerinin giderek azaldığını ifade ederek mesleklerinin LCD televizyonların satışı ile birlikte bitme noktasına geldiğini belirtti.
Trabzon’da yaklaşık 20 yıldır televizyonun yanı sıra elektronik cihaz tamirciliği yapan Suat Usta, LCD televizyonların yanı sıra özellikle Çin mallarının da mesleklerini bitirme noktasına getirdiğini söyledi. Bozulan televizyonların artık tamir edilmediğini belirten Usta, “Son yıllarda LCD televizyon üretimi ile eski nesil televizyon satışının bitmesi, ucuz elektronik Çin mallarının piyasa girmesi mesleğimizi olumsuz yönde etkiledi. Vatandaş ucuz olduğu için Çin malı televizyonu tercih ediyor. Dolayısıyla televizyon bozulduğu zaman nasıl olsa tamir fiyatına yenisini alırım düşüncesiyle vatandaş televizyonunu tamire vermek istemiyor. Bizim meslekte en iyi dönemlerimiz 1980-1990 arasıydı. O dönemler yetişmiş eleman pek yoktu. Günümüzde durum farklı. Günümüzde mesleğin getirisi olmadığından pek tercih eden olmuyor” dedi.
Elekronik cihazların korunmasıyla ilgili bilgi veren Usta, cihazların sürekli prize takılmaması uyarısında bulundu. Usta, “Elekrtriklerin ani gidip gelmesi, voltların ani yükselip düşmesi cihazların birinci derecede bozulma sebebi. Dolayısıyla hangi elekronik eşya olursa olsun işimiz bittiği zaman mutlaka prizden çıkarmalıyız. Televizyon ve uydu cihazlarını da sürekli prizde tutmamalıyız. Ayrıca cihazlar prizde durduğu sürece elektrik sarfiyatı olur. Özellikle televizyonlarımızı kumandasından kapattıktan sonra fişini çekmeliyiz” diye konuştu.
(İHA)