BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,26
ALTIN 2.325,14
HABER /  GÜNCEL

Acı haber! Pençe Kilit operasyonunda bir askerimiz şehit oldu

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

Milli Savunma Bakanlığı (MSP) Pençe Kilit operasyonu bölgesinde teröristler tarafından önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcının (EYP) patlaması sonucu bir askerin şehit olduğunu, üç askerin de yaralandığını açıkladı.

Abone ol

Pençe Kilit operasyonunda Piyade Sözleşmeli Er Selman Güler'in teröristler tarafından yerleştirilen el yapımı patlayıcının (EYP) patlaması sonucu şehit olduğu ve 3 askerin yaralandığı bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Pençe Kilit operasyonu bölgesinde teröristler tarafından önceden yerleştirilen EYP'nin patlaması sonucu kahraman silah arkadaşımız Piyade Sözleşmeli Er Selman Güler şehit olmuş, üç kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Yaralı personelimiz derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet; kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz."

Şehit ateşi Gümüşhane'ye düştü

Şehidin acı haberi Kelkit ilçesi Başpınar köyünde yalnız yaşayan 52 yaşındaki annesi Ayfer Güler'e Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Gümüşhane Jandarma Komutanı Albay İsmail Gökçek ve İl Emniyet Müdürü Celal Tasci tarafından verildi.

Şehit Güler'in babası Ahmet Güler'in 2000 yılında hayatını kaybettiği, annesi Ayfer Güler'in Kelkit ilçesi Başpınar köyünde tek başına ikamet ettiği ve 2 kız kardeşi bulunan şehidin evin tek erkek çocuğu olduğu öğrenildi.