BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Abi ve kardeş seçimde rakip

En ilginç seçim yarışı Eskişehir'de yaşanacak. İki kardeş farklı partilerden rakip oldu.

Abone ol Eskişehir'in Sivrihisar ilçesine bağlı Kaymaz beldesinde iki kardeş farklı partilerden belediye başkan adayı oldu.

Kaymaz Belediye Başkanı Mustafa Akkuş, yaptığı açıklamada, 2004 yılında AK Parti'den belediye başkanı seçildiğini, yerel seçimlerde yeniden aday gösterildiğini, ağabeyi Ömer Akkuş'un ise 29 Martta yapılacak seçimlerde aynı beldede MHP'den belediye başkanlığı için aday olduğunu kaydetti.

Ağabeyinin MHP'den aday olmasını saygıyla karşıladığını ifade eden Akkuş, şöyle konuştu:

''Demokrasiye inanıyorsak böyle şeyler olacak. Bunlar olağan şeylerdir. İyi olan kazansın. CHP de aday gösterdi. Şu ana kadar üç aday var. Tüm adaylara başarılar diliyorum. Ailemde hiç kimse tepki görmedi. Başarılı olan ve beldeye hizmet edecek kişi kazansın. Ağabeyime pek şans vermiyorum. 2004 yılında yüzde 52 oy ile başkan seçildim. MHP dahil her kesimden oy aldım. Kendimi favori görüyorum. İktidar partisinin adayı olmam da bir avantaj. Yaptıklarım, yapacaklarımın teminatıdır. Pek çok projeyi başarıyla hayata geçirdim.''


''KARDEŞİM VAAT ETTİĞİ ŞEYLERİ YAPAMADI''


MHP'den Belediye Başkan adayı olan lokanta sahibi ağabey Ömer Akkuş ise kardeşinin AK Parti'den kendisinin de MHP'den aday olduğunu belirterek, tatlı bir seçim yarışı olacağını bildirdi.

Demokrat bir aileden geldiklerini anlatan Ömer Akkuş, şöyle devam etti:

''Bu bir yarıştır. 2004 yılında kardeşim aday olunca onun adına çalıştım. Başkan olmasında emeğim var. Ancak, kardeşim vaat ettiği şeyleri yapamadı. Bu nedenle çevremden tepkiler aldım. Kardeşimin yapamadıklarını yapmak için aday oldum. Belediye kapanma tehlikesi yaşadı. Kardeşim bu yönde hiç çaba göstermedi. Burada hata yaptı. Belediyenin kapanmaması için çaba gösterdim. Sorunları çözeceğim, kendime güveniyorum.''

Akkuş, ailesinin bu durumu normal karşıladığını, partisinin ise biraz sorun yaşadığını anlatarak, ''Partim, kardeşim ile beni karşı karşıya getirmek istemedi. Kötü bir şey olmayacağına dair güvence verince adaylığım onaylandı. Demokrasiye inanırız. Bunu yerel seçimlerde yaşayacağız. Kendimi şanslı görüyorum. Sonuçları 30 Martta göreceğiz'' dedi.

Kardeşinin şahsını değil, icraatlarını beğenmediğini savunan Akkuş, ''Onu kötülemek istemem. O benim her zaman kardeşimdir. Sadece icraatlarını eleştiriyorum'' diye konuştu.

AK Parti ve MHP'den aday olan Akkuş kardeşler, aralarında bir sorun olmamasına rağmen birlikte fotoğraf çektirmek istemedi. Her iki aday da 1060 seçmeni bulunan Kaymaz'da seçim çalışmalarına başladı.

Kaymaz'daki bazı vatandaşlar ise iki kardeşin aday olmasının seçimlere renk katacağını, kararlarını, tüm adayların projelerini ortaya koyduktan sonra vereceklerini söyledi.