BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Ateş Ünal Erzenin seçim silahı!

Öyle bir kart yaptırdı ki... Bir çok etkinlikten Bakırköy'lü ücretsiz faydalanıyor. Yüzde 50'ye varan indirim de ekstrası.

Abone ol

<<<<<<<<< FONT>

Yerel seçimler yaklaşırken, mevcut belediye başkanları da örnek projeleri ile sivriliyor. İşte bunlar içinde en çarpıcı olanı Bakırköy
Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen'in uygulamaya koyduğu, BAKKART projesi...

Bu öyle bir kart ki Bakırköylüler'in cüzdanlarında başköşeyi aldı. Kartın sunduğu olanaklar inanılmaz...

SÜPER İNDİRİMLER

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen BAKKART uygulaması hakkında şu bilgileri verdi: "Bakırköy’de iş yapan ve Bakırköy’de yaşayan ilçe halkına Bakırköylüyüm dedirtmek ve bunun ayrıcalığını tüm Bakırköylülere yaşatmayı hedefleyen BAKKART Bakırköylünün indirim ve avantaj kartıdır..."


Bakırköy Belediye Başkanı Erzen, Bakırköy esnafı ile anlaşarak müthiş indirim fırsatları yarattı. 120 binden fazla BAKKART sahibi 2 bini aşkın firmadan özel indirimli alışveriş yapıyor. Bu indirimler yüzde 10'dan başlayıp, yüzde 50'lere kadar çıkıyor.

BAKKART üyesi vatandaşlar indirim yapan mağazaları Bakkart Üye Firma kitapçığından veya üye işyerlerinin camlarına yapıştırılan stikerlardan takip edebiliyorlar.

ÜCRETSİZ HİZMETLER

Bakırköy Belediyesi ayrıca BAKKART için zaman zaman promosyonlar düzenleyerek üyelerin bazı organizasyonlardan ücretsiz faydalanmasını da sağlıyor. Kültür-sanat, tiyatro, konser, gezi gibi organizasyonlara BAKKART sahipleri ücret ödemeksizin katılabiliyor.

BAKKART İLE ÜCRETSİZ GEZİ
BAKKART NASIL ALINIYOR? 

BAKKART ’a sahip olmak isteyenler Bakırköy Cumhuriyet (Özgürlük) Meydanı’nda bulunan Belediye ana binasının girişinde BAKKART Bankosunda, Ataköy Sağlık Merkezi, Yeşilköy Sağlık Merkezi, Şenlikköy Sağlık Merkezi,Osmaniye Sağlık Merkezi, Kartaltepe Sağlık Merkezi’nde bulunan BAKKART başvuru noktalarına başvurarak anında hem Bakkartlarına hem de Med Line kartlarına sahip olabiliyor.

Bunun için 7 yaşın üzerinde olmak, nüfus cüzdanı fotokopisi,1 resim,T.C Kimlik Numarası,Vergi Numarası ve Bakırköy’de ikamet ettiğini gösteren adınıza kayıtlı bir fatura(Elektrik,su,telefon gibi) gerekmektedir.

BAKKART sahibi olacak vatandaşlara ek maddi külfet olmasın diye ikametgah istenmemektedir.


Geçtiğimiz yıllarda 5000‘i aşkın BAKKART üyesi Çanakkale Gezisine ve 2500’ü aşkın BAKKART üyesi Ankara Anıtkabir Gezisine, 500 üye Konya Mevlana Müzesine Bakırköy Belediyesi tarafından ücretsiz olarak götürüldü.

ÜCRETSİZ KURS

1000’yakın BAKKART’lı şu anda İspirtohane Kültür Merkezi’nde ücretsiz resim ve müzik kurslarına katılıyor. Yine Bakırköylüler internet evlerinden BAKKART’larını göstererek ücretsiz yararlanıyor.

Çamaşırhane bile ücretsiz

BAKKART'ın sunduğu imkanlar sadece bunlarla sınırlı değil. Bakırköy halkı,  Osmaniye Mahallesinde bulunan Semt Çamaşırhanesinden de ücretsiz olarak faydalanabiliyor.

SAĞLIKTA ACİL YARDIM HİZMETİ

BAKKART sağlık alanında da eşi benzeri görülmemiş projelere de imza attı. Türkiye'de yerel yönetimlerde ilk kez BAKKART sahibi her vatandaş 7 gün 24 saat Türkiye'nin neresinde olursa olsun acil yardım sağlık hizmetinden ücretsiz olarak faydalanabiliyor.

Acil Sağlık Yardım Hizmeti içinde;

*Tıbbi Danışmanlık
*Acil Ambulans
*Yerinde Tıbbi Müdahale + Acil Doktor
*Sarf Malzeme + Acil İlaç hizmetlerinden Med-Line ile yapılan sözleşme doğrultusunda ücretsiz olarak faydalanabilmektedirler.

SAĞLIK OCAKLARI DA ÜCRETSİZ

BAKKART sahipleri, Belediyenin Sağlık Ocaklarından, Sağlık Yaşam Merkezinden, Geriatri Merkezinden, Yardımcı Sağlık Hizmeti Biriminden , Halk Eczanesinden, Görüntüleme Merkezinden ve Halk Sağlığı Laboratuarından da ücretsiz hizmet alıyor.

BAKKART sahipleri, ücretsiz olarak Anıtkabir, Çanakkale ve Konya'daki Mevlana müzesini gezdiler.


FAKİRE ÜCRETSİZ İLAÇ

BAKKART sahibi Sosyal güvencesi olmayan Bakırköylüler, reçetelerindeki ilaçları Bakırköy Belediyesi Halk Eczanesi’nden ücretsiz olarak temin edebiliyor.

Bunların dışında şu hizmetler de ücretsiz;

*Sağlık Ocaklarında; ücretsiz poliklinik, kadın doğum, diş tedavisi, psikolojik danışmanlık ve pansuman hizmetleri verilmektedir.

*Geriatri Merkezinde; 65 yaş üstü Bakırköylülere fizyoterapi , demans kliniği ve psikolojik danışmanlık konularında ücretsiz hizmet verilmektedir.

*Sağlıklı Yaşam Merkezinde koruyucu hekimlik, EKG, kan şekeri ve kolesterol ölçümü hizmetlerinin yanı sıra obezite hastalarına uzman kontrolünde spor yapma imkanı sağlanmaktadır.

*Yardımcı Sağlık Hizmetleri ; yatağa bağımlı BAKKART sahiplerine evde pansuman, sonda değişimi, enjeksiyon, tıbbi yardım ve hastane nakil işlemleri ücretsiz olarak gerçekleştirilmektedir.

*Halk Eczanesi; sosyal güvencesi olmayan BAKKART sahiplerine ücretsiz ilaç temin edilmektedir.

*Görüntüleme Merkezi ve Halk Sağlığı Laboratuarı; BAKKART Sahipleri buralarda tomografi, mamografi, ultrason ,röntgen vb. hizmetlerden ücretsiz faydalanabilmekte ve her türlü tahlillerini yine ücretsiz olarak yaptırabilmektedir.

<<>><<<< FONT>