BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Aşkın gözü kördür

Sağlıklı, engeli olmayan bir kızdı. Görme özürlü bir gence aşık oldu, ailesi karşı çıktı. Ama o çok mutlu.

Abone ol Malatya'da engeli olmayan 29 yaşındaki Eylem Tosun, görme engelli birine aşık oldu, ailesinin karşı çıkmasına rağmen evlendi ve mutlu bir yuva kurdu.

Eylem Tosun, 10 yıl önce gittiği bir görme engelliler derneğinde tanıştığı eşi Cihan Tosun'la (30) arkadaş olduğunu, bir süre sonra Cihan Tosun'un kendisini sevdiğini söylediğini, ancak kendisinin bu hislere karşılık vermediğini ifade etti.

Eşim bana, benden çok değer veriyor

Eylem Tosun, şöyle konuştu:

''3 yıl boyunca arkadaşlığımız sürdü. Öncesinde Cihan'a karşı bir şey hissetmiyordum. Sonra bende de ona karşı ilgi başladı. 2 yıl duygusal birlikteliğimiz sürdü. Daha sonra Cihan, bana evlenme teklifi yaptı. Kabul ettim. Ancak ailem kabul etmedi. Ailemi ikna edinceye kadar bayağı uğraştık. 5 yıldır evliyiz ve çok mutluyuz. Eşim bana benden daha çok değer veriyor.''

Engelliler daha ince ruhlu

Kız kardeşi de zihinsel ve bedensel engelli olan Eylem Tosun, çocukluğundan beri engellilere karşı bir sempati duyduğuna işaret ederek, ''Engellilerin de bizden farklı bir yanı yok. Onların da duyguları var. Bazı engelliler beyin olarak engelsiz insanlardan daha çok şey biliyor. Daha ince ruhlular. İnsanlara daha iyi davranıyorlar. Engel, insanın beyninde'' dedi.

15 gün onun gibi yaşadı

Geçen yaz İstanbul'da Beyaz Ay Derneği'nin düzenlediği bir seminere katıldığı ifade eden Eylem Tosun, 15 günlük seminer boyunca görme engelliler gibi yaşadığını dile getirdi.

Eylem Tosun, şunları söyledi:

''Seminer boyunca 4 görme engelli profesörden eğitim aldım. 15 gün boyunca o kampta gözlerimiz bağlandı. Bir görme engelli nasıl yaşarsa ben de o şekilde yaşadım. Bu eğitim çok hoşuma gitti. Malatya Belediyesi Engelliler Merkezinde çalışıyorum. Merkezde görme engelliler için gol bol takımı kurduk. Gol bol, görme engelliler için hazırlanmış bir futbol. Bu takımın antrenörlüğünü yapıyorum. Aldığım eğitim çok faydalı oldu.''

Sevginin önüne geçilemedi

Cihan Tosun da, eşinin ailesinin önce evliliğe karşı çıktığını belirterek, şunları söyledi:

''Eşimin ailesi görme engelli olduğum için evliliğimize fazla yanaşmadı. Her ailenin isteğidir bu. 'Vermeyiz' dediler, biz de 'alırız' dedik. Sevginin önüne geçilemedi. Sonunda kazanan biz olduk. Sevgi oldu daha doğrusu. Çok mutluyum.''

Cihan Tosun, Malatya Valiliği ve Malatya Belediyesinin de desteği ile kent merkezinde kurdukları çorap atölyesinde 15 görme engelli ile birlikte çorap örüp pazarladıklarını ifade etti.