BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Ümit Karanın elini niye öptü?

Mehmet Yıldız Galatasaray ile oynadıkları maçtan önce Ümit Karan'ın elini neden öptüğünü açıkladı.

Abone ol Süper Lig'in 17'inci haftasında kendi sahasında Galatasaray'ı 2-0 yenen Sivasspor'un başarılı kaptanı Mehmet Yıldız, "Sezon sonunda şampiyon olarak bir devrim yapmak istiyoruz" dedi.

Ligin flaş takımlarından Sivasspor'da Galatasaray galibiyetinin sevinici yaşanıyor. Sivasspor'un başarılı kaptanı Mehmet Yıldız, Galatasaray galibiyetini DHA'ya değerlendirdi. Yıldız, çok zor bir maçtan 3 puan aldıklarını belirterek, " Süper Lig'e çıktığımızdan bu yana Galatasaray'a karşı galibiyetimiz yoktu. Biz bir ilki de gerçekleştirmiş olduk. Bu maça çok iyi hazırlanmıştık. Haftalar önceden hocamızın verdiği taktikleri sahaya nasıl yansıtacağımızı çalıştık. Çok iyi hazırlanıp hak ettiğimiz şekilde Türkiye'nin en iyi futbolunu oynayan takımlardan bir tanesini 2-0 gibi net bir skorla galip geldiğimiz için çok mutluyuz. Bu maç bizim için dünde kaldı. Bu karşılaşmadan sadece bir 3 puan almış olduk. Önümüzde şu an kupada oynayacağımız Galatasaray maçı var. Hafta sonunda ligde çok zor geçecek bir Kayseri maçı var. Tabi Galatasaray'ı yenmek bizi inanılmaz derecede mutlu etti. Büyük mutluluk verici bir olaydı. Dediğim gibi o dünde kaldı. Biz sadece bu karşılaşmadan 3 puan aldık" dedi.

Maçın zor geçtiğini belirten Yıldız, "Sonuçta rakip 10 kişi kalıncaya kadar maç 0-0 dı. Saha zemini 2 takım içinde futbol oynamak için elverişsizdi. Tabi ikinci yarı rakibin 10 kişi kalması ile birlikte ağırlığımızı koyup oyuna daha istekli başladık. Zaten ilk yarı hocamızın taktiği gereği oynadık. İkinci yarı çok daha farklı bir şekilde daha istekli, daha arzulu, golü daha çok düşünen bir Sivasspor vardı. Sahaya çıkıp 2 gol bulup maçı kazandık" diye konuştu.

Geçen yıl tecrübesizlik nedeni ile içerdeki büyük maçları kaybettiklerini söyleyen Mehmet Yıldız, "Bu seneye bakıldığı zaman biraz daha tecrübe kazanıp içeride Fenerbahçe ve Galatasaray'ı yendik. Deplasmanda Beşiktaş ve Trabzonspor'dan puan aldık. Şu anda maç kaybetmeden puan alarak avantajlı bir şekilde lige devam ediyoruz. İnşallah bunun sonunu getirip şampiyon olmak tabii ki istiyoruz. Şu an yarışan takımlar arasında kimin ne kadar şansı varsa bizim de o kadar şansımızın olduğunu düşünüyoruz. Çünkü artık Türkiye Süper Ligi'nde Sivasspor faktörü var. Bunun tartışılmaması gerekiyor çünkü biz 2,5 senedir ki hiç bir düşüş yaşamadan sürekli zirveye çıkış içerisindeyiz. Bunu da sezon sonuna kadar devam ettirip Şampiyonun Anadolu'dan bir takım olabileceğini gösterip Türkiye'de bir devrim yapmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Yıldız, maçtan önce Ümit Karan'ın elini öpmesini ise, "Ümit ağabey ile bizim aramız iyidir. Ümit ağabey çok sevdiğim ve değer verdiğim bir futbolcudur. Maçtan önce hem espri anlamında hem de yaşça büyük olması nedeniyle hürmet gereği gittim elini öptüm. Böyle bir muhabbet geçti aramızda" dedi.

Sivasspor'un hedeflerini değerlendiren Yıldız, "Normal statüye göre ligin ilk yarısı yeni bitti. İkinci yarıda kalan bütün maçlarımızı aynı şekilde hazırlanıp bütün maçlarımızı kazanmak istiyoruz. İkinci yarı ki hedefimize gelince de biz iki kulvarda yarışmak istiyoruz. Birisi Turkcell Süper Lig, diğeri ise Türkiye Kupası. Türkiye Kupası'nda da, ligde de sonuna kadar gitmek istiyoruz. İkisinde de elimizden geleni yapacağız. Mutlu sona ulaşmak istiyoruz. Bunun ilk etabı şu an önümüzde bir Galatasaray kupa maçı var. Hocamızın verdiği taktiklerle ile iyi hazırlanıp o maçı da kazanmak istiyoruz. Ya da avantajlı bir skorla dönüp kupada da Galatasaray'ı geçmek istiyoruz. Bunu yapacak güçteyiz artık. Sonuçta biz bir marka olduk. Bunu devam ettirmek istiyoruz. Yakaladığımız bu başarıyla da taraftarımızı mutlu etmek istiyoruz" diye konuştu.

Maç öncesi Bülent Uygun'un motivasyonuna da değinen Yıldız, "Biz ligde Galatasaray'ı yenemiyoruz diyerek o açıdan bakıp bu karşılaşmaya öyle hazırlanmadık. Biz maçı sahamızda puan kaybetmek istemediğimiz bir maç olarak gördük. Galatasaray için zaten hocanın taktikleri yerindedir. Ondan sonra zaten futbolcu kazanmak için kendi kendisini motive etmek zorundadır. Bizde bunu iyi yaptık ve kazandık" ifadelerini kullandı.