BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.247,52

Abdüllatif Şener Kimdir?

Abdüllatif Şener CHP adayı olacak mı? Bugünlerde gündem bu. Cuma günü CHP adayı belli olunca Şener merakı da giderilmiş olacak. Peki Abdüllatif Şener ismi neden gündeme geldi? Abdüllatif Şener aslen nereli, Alevi mi? İşte yanıtı merak edilen soruların cevabı; Abdüllatif Şener'in aslen nereli ve kaç yaşında olduğu ile başlayalım. 26 Nisan 1954 doğumlu olan Abdüllatif Şener Sivas Yıldızeli ilçesine bağlı Emirler köyünden. Şener aslen Çerkes. 64 yaşında olan...

Abdüllatif Şener CHP adayı olacak mı? Bugünlerde gündem bu. Cuma günü CHP adayı belli olunca Şener merakı da giderilmiş olacak. Peki Abdüllatif Şener ismi neden gündeme geldi? Abdüllatif Şener aslen nereli, Alevi mi? İşte yanıtı merak edilen soruların cevabı;

Abdüllatif Şener'in aslen nereli ve kaç yaşında olduğu ile başlayalım. 26 Nisan 1954 doğumlu olan Abdüllatif Şener Sivas Yıldızeli ilçesine bağlı Emirler köyünden. Şener aslen Çerkes. 64 yaşında olan Abdüllatif Şener sünni mezhebe tabi. Şener'in eşinin ismi Berrin Şener. Abdüllatif Şener işe ile 1982 yılında evlendi. Çiftin 4 çocukları bulunuyor.

AK PARTİ'DEN NEDEN İSTİFA ETTİ : Abdüllatif Şener'in eşi Berrin Şener ile mutlu bir evliliği var. Çerkes asıllı olan Abdüllatif Şener akademisyen kökenli. İlk AK Parti hükümetinde bakanlık yapan Abdüllatif Şener, 2007 yılında yapılan seçimlerde aday olmadı ve partisinden istifa edip AK Parti muhalifleri cephesine geçti.

ABDÜLLATİF ŞENER'İN ASIL İŞİ NE? : 1977 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi. Gazi Üniversitesi'nde doktora yaptı. Gazi Üniversitesi Bolu İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde dekan yardımcısı oldu. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü'nde öğretim üyeliği yaptı. Maliye Bakanlığı'nda Gelirler Kontrolörü olarak çalıştı.

ABDÜLLATİF ŞENER'İN SİYASİ KARİYERİ : 1991 Türkiye genel seçimleri'nde Refah Partisi'nden Sivas milletvekili seçilerek siyasete girdi. Necmettin Erbakan başkanlığında kurulan REFAHYOL Hükûmeti'nde Maliye Bakanı olarak görev yaptı. 2001 yılında kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (Ak Parti) kurucuları arasında yer aldı.

2002 Türkiye genel seçimleri'nde yeniden Sivas milletvekili seçildi. 2002-2007 yılları arasında Abdullah Gül Hükûmeti ve 1. Erdoğan Hükümeti'nde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak görev yaptı. 2007 yılında yapılan seçimlerde aday olmadı ve AK Parti'den istifa etti.

ABDÜLLATİF ŞENER'İN KURDUĞU PARTİ: Abdüllatif Şener istifası sonrasında 25 Mayıs 2009 tarihinde Türkiye Partisi'ni kurdu. 2011 Türkiye genel seçimleri öncesinde partisinin genel başkanlığından istifa ederek Sivas'tan Bağımsız milletvekili adayı oldu. 17.092 oy almasına rağmen milletvekili seçilemedi. Kurucusu olduğu Türkiye Partisi, 27 Ağustos 2012 tarihinde kapandı.

Abdüllatif Şener 24 Haziran 2018 seçimlerinde CHP'den Konya milletvekili adayı oldu.