BIST 10.094
DOLAR 32,38
EURO 34,75
ALTIN 2.409,52
HABER /  POLİTİKA

Abdullah Gül siyah kuşak taktı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görev süresince Türkiye’deki şehirleri ziyaret etme kapsamında Erzincan’dan sonra Gümüşhane’ye geldi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gümüşhane'de siyah kuşak taktı

Gül’ü Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, hükümet konağında resmî törenle karşıladı. Çok sayıda vatandaşın sevgi gösterisinde bulunduğu karşılanan Gül, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in 1994'teki ziyaretinin ardından Gümüşhane’ye resmî temasta bulunan ilk cumhurbaşkanı oldu.

Gül’e burada bir de sürpriz yapıldı. Oğlu Mehmet Emre Gül’ün yıllar önce ders aldığı karate hocaları, mavi kuşak kartını takdim etti. Abdullah Gül’ün milletvekili olduğu dönemde oğlunu gönderdiği karate kursunun hocaları ve talebeleri, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Cumhurbaşkanı Gül, rica üzerine karate elbisesi giyip "Abdullah Gül" yazılı siyah kuşak taktı.

Cumhurbaşkanı Gül, burada yaptığı açıklamada nüfusu az olmasına rağmen Gümüşhane’nin, etkinliğinin belirgin bir şehir olduğunu söyledi. Yer altı zenginlikleriyle Türkiye’ye büyük katkısı olduğunu vurgulayarak, "Bugün Cumhurbaşkanı olarak Gümüşhane’yi ziyaret etmek ve vatandaşlarla buluşmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Gümüş bir şehrimiz Gümüşhane. Âlimler, fazıllar, değerli siyasetçiler yetiştirmiş bir şehir." dedi. Vali Mayda da Gümüşhane’nin, Türkiye’nin altın üretiminin yüzde 20’sini karşıladığını ifade ederek, şehirde hoşgörü ve huzur ortamı olduğunu söyledi.

abdullah.jpg