BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,68
ALTIN 2.394,60
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Gündoğdu'dan dershane yorumu

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, kapatılması planlanan dershanelerle ilgili tartışmalara katıldı.

Abone ol

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Dershaneler kapatılmamalıdır, kapanmalıdır. Devletin okulunu diploma doldurma yeri olmaktan çıkarıp, eğitimin verildiği merkeze dönüştürürsek, öğretmeni diploma doldurma memuru olmaktan çıkarıp hayata hazırlıkta inşacı, rehber konumuna getirirsek dershanelere ihtiyaç hissetmeyecek tabloyu ortaya çıkarmış oluruz" dedi.

Gündoğdu, bir otelde düzenlenen Eğitim-Bir-Sen Karadeniz Bölge Toplantısında yaptığı konuşmada, dershanelerin tartışıldığını hatırlatarak, "Ben konuların gündeme getirilmesinin doğru, tartışılma biçiminin yanlış olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin gençlik projesinde demokrat gençliğe ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Gündoğdu, şunları söyledi:

"İki anne babaları istiyorsa dindar gençliğe ihtiyac var. Ama biz daha demokrat gençliğe ulaşamamışız. Eğitim sistemi eleyen bir sistem, sınavlar amaç, hayata hazırlık yok. Öğretmen anne baba çocuklarını komşunun çocuğundan bir fazlada olsa daha fazla test çözmeye kurgulamış, onun önünde bundan başka değer yok. Nedir bizim gençlerin önüne koyduğumuz tablo, en kaliteli eğitim, sınavda en çok neti yaptıran eğitimdir. Şu anda geçer akçe bu değil mi? İyi meslek sahibi olmak önemlidir, iyi insan olmanın hiçbir önemi yok. Dershaneler sebep değil sonuçtur. Eğitimin üç temel sorunu var. Bir sistemi sorunu, devlet eleyen sistemden, hayata hazırlığı, doğuştan gelen yeteneklerin önünün açılması, birey olmayı öne çıkaracak bir eğitim kurgusu ortaya koyacak. İkincisi öğretmen açığını giderecek ve öğretmenin bölgeler arası eşit dağılımını sağlayacak. Üçüncüsü ise değerler eğitimi vermek. Dershaneler kapatılmamalıdır, kapanmalıdır. Devletin okulunu diploma doldurma yeri olmaktan çıkarıp, eğitimin verildiği merkeze dönüştürürsek, öğretmeni diploma doldurma memuru olmaktan çıkarıp hayata hazırlıkta inşacı, rehber konumuna getirirsek dershanelere ihtiyaç hissetmeyecek tabloyu ortaya çıkarmış oluruz."