BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,98
ALTIN 2.420,78
HABER /  POLİTİKA

ABD'deki seçim Erdoğan'ı kıskandırdı!

Başbakan Erdoğan Türkiye- ABD ilişkilerini değerlendirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM Endonezya'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün CHP lideri Kılıçdaroğlu’yla girdiği ‘bahtsız bedevi tartışmasının ardından ilginç bir değerlendirme yaptı. Erdoğan, ABD seçimleriyle ilgili açıklama yaptığı sırada ‘İki tarafın takındıkları tavrı takdir ediyoruz. Darısı başımıza diyoruz’ dedi.

İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

DARISI BAŞIMIZA

Bizler 4 yıllık bir çalışma arkadaşlığımız oldu. Obama'yı tebrik ediyorum. İki tarafında başarısı takdir edilecek cinsten. Takındıkları tavrı da takdir ediyoruz. Darısı da başımıza diyoruz. Özellikle Obama'nın açıklaması çok önemliydi. Mavi kırmızı eyaletler yok tek Amerika var açıklaması tüm Amerikalıları kucaklama açısından çok önemliydi.

DAHA VERİMLİ ÇALIŞACAĞIZ

Sayın Obama'ya tebrik telgrafı gönderdik. Birbirimizi çok daha iyi tanıdığımız için çok daha verimli adımlar atabileceğimize, Türkiye-ABD ilişkilerinin daha da ileri taşınacağına inanıyorum.

TÜRKİYE SURİYE İÇİN FÜZE İSTEYECEK

Dışişleri Bakanlığı’ndan bir yetkilinin verdiği bilgiye göre, Devlet Başkanı Beşşar Esad’a bağlı ordu güçleriyle muhalifler arasındaki çatışmaların dinmediği Suriye sınırına Patriot füze sistemi kurulması için talepte bulunulabilir.

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

O HABERİ YALANLADI

Patroit füzesinin alımı konusunda benim haberimin olması lazım. Sağır duymaz uydurur yaklaşımı var. Bizim NATO'dan bugüne kadar talebimiz olmadı. Para ödeyip alma yönünde de bir düşüncemiz olmadı.

BORDO BERELİLERDEN HABERİM YOK

Zaman zaman hava harekatını izliyorum. Bordo bereli askerlerin giriş çıkışı konusunda bir haberim yok.

UTANMADAN MÜSLÜMANIM DİYORSUN

Ben yarın bir tebrik görüşmesi yapacağım. Ülkeye dönüşümden hemen sonra bu konuları görüşmek istiyoruz. Telefon diplomasisiyle de olabilir yüzyüze de olabilir. 910 km sınırı olan bir ülkeyiz. Etkilenme çok fazla. Sorumluluğumuzu biliyoruz ve bu idrakle görüşmeleri yapacağız. Bu kadar insanın öldürüldüğü bu kadar insanın göçe zorlandığı bir insanın hala kendi ülkesinde liderliğe oynamasını herhalde kimse kabul etmez. Böyle bir bakışın olmasını bizim kabul etmemiz mümkün değil. Burada bir vahet var cinayet var. Bayramda güya silahlar susacaktı. Cuma namazı sırasında camiler bombalandı. İçerde insanlar cuma namazında sen gelip cami bombalıyorsun sonra utanmadan sıkılmadan müslümanım diyorsun.