BIST 9.091
DOLAR 32,39
EURO 35,05
ALTIN 2.326,65
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Brezilya'ya Microsoft piyangosu!

Microsoft Brezilya'da 100 milyon dolarlık bir yatırımla teknoloji merkezi kuracak...

Abone ol

Yazılım devi Microsoft, Windows 8’in tanıtılmasının ardından mobil dünyasında yaptığı yatırımları, yeni pazarlarda yayarak güçlendirmeyi amaçlıyor. Şirket, Brezilya hükümetiyle yaptığı anlaşma kapsamında bu ülkenin teknoloji sektörüne 100 milyon dolarlık bir yatırım yapacak.

Microsoft, Güney Amerika’daki yatırımlarına Brezilya’dab başladı. Estado haber ajansının verdiği bilgiye göre, Rio de Janeiro’ya bir teknoloji merkezi kuracak olan Microsoft, 100 milyon dolarlık yatırım planlıyor. 

Brezilya hükümetinin destek vereceği ancak ana yatırımı Microsoft’tan alacak olan teknoloji merkezinde ne tür çalışmaların yürütüleceği şu an kesin değil. İlk söylentiler, merkezin yeni ürünler geliştirme, araştırmalar yürütme veya Brezilyalı personel eğitme amaçlı olarak kullanılabileceği yönünde.

KÜRESEL YATIRIMLAR BÜYÜYOR
The Newt Web sitesinin verdiği bilgiye göre, Microsoft bu yılın başlarında Sao Paulo şehrindeki tesisine de 5 milyon dolarlık yatırım yapmıştı. Ancak Rio de Janeiro’daki merkez için yapılan planlar çok daha büyük. ABD’li yazılım devi Microsoft, Brezilya’nın dışında Almanya, İsrail ve Mısır’da da teknoloji merkezlerine sahip.

Microsoft, Brezilya pazarına ilk olarak 2008 yılında adım atmış ve ülke genelindeki internet cafelerin artırılması projesine yardımcı olmuştu. Aynı proje kapsamında, eğitimsel ve iş eğitimi alanında da destek sağlandı.

Estado ajansı, Brezilya’daki yatırımlarını büyütmek isteyen tek teknoloji devinin Microsoft olmadığını öne sürdü. Güney Amerika’nın 200 milyon nüfuslu en büyük ülkesinde yakın zaman yatırım yapmayı planlayan bir diğer şirket, dünyanın en büyük çip üreticisi Intel.