BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Yeni Fiat 500L özellikleriyle şaşırtıyor

Fiat 500L, İstanbul Autoshow Fuarı kapsamında Türk otomobil severlerin karşısına çıktı.

Abone ol

Yapılan açıklamaya göre, Fiat Marka Direktörü Okan Baş, Fiat 500'ün hatlarını bir MPV'nin fonksiyonel yönleri ve SUV'un sürüş özelikleriyle birleştiren Fiat 500L'yi ilk olarak fuar kapsamında sergileyerek Türk müşterilerin beğenisini ölçümlediklerini kaydetti.

Tavan ve arka bölüm görselliğiyle dikkati çeken Fiat 500L, geniş camlı yüzeyleri ve tavanıyla da maksimum görüş kolaylığı ve iç mekan ferahlığı sunmayı hedefliyor.

Gövdesi çift renkli olarak tercih edilebilen ve 30'dan fazla renk seçeneği sunulan Fiat 500L'nin alaşımlı jantlar için ayrıca beyaz, gri ve siyah renklerinde tercih yapma imkanı sunularak, sayısız tasarım kombinasyonu yapılabilmesine olanak sağlıyor. Söz konusu araçta, 4,14 metre uzunluğa, 1,78 metre genişliğe ve 1,66 metre yüksekliğe sahip 5 koltuk bulunuyor.

Kabin içinde sunduğu iç mekan genişliği ve 400 litreye varan bagaj kapasitesi özelliklerine sahip Yeni Fiat 500L, kabin içindeki bölmeleri ile yaşam alanlarının fonksiyonel kullanılabilmesine olanak sağlıyor. Sürüş keyfi ve araç içi konforuna, 8 farklı mod kullanarak her hareket yönünde ayarlanabilecek olan koltukların çok yönlülüğü de destek oluyor.

Fiat 500L'de farklı gösterge grafiklerden krom kaplamalar ve koku yayıcılara kadar farklı donanımlar sunuluyor.

Fiat'ın ''insan dostu'' teknolojileri, Fiat 500L modelinde de ön plana çıkıyor. Bu teknolojilerin başında navigasyon sistemi, bilgi-eğlence ve arıza teşhisi fonksiyonlarını birleştiren yeni dokunmatik ekran ara yüzü geliyor.  

Dahili navigasyon sistemi, 5 inç dokunmatik ekran''

Dahili navigasyon sistemine sahip olan araçta 5 inç dokunmatik ekran bulunuyor. USB bağlantıları, Bluetooth ve AUX-IN hands-free şeklinde arama yapmayı, en popüler akıllı telefonlar ve MP3 çalarlar aracılığıyla SMS mesajlarını ve müzikleri dinleme fırsatını sunuyor.

Direksiyon üzerindeki kontroller ve ses tanıma sistemi bunların hepsini dikkat kaybına neden olmayacak şekilde mümkün kılıyor. 500L modeli en modern dijital uygulamaların hepsini bünyesinde bir araya getiriyor.

Aracın dokunmatik ekranındaki en popüler uygulamalar ise, sosyal ağ sitelerine, haber kanallarına ve sevilen dijital kanalları dinleyebilmek için internet üzerinden yapılan radyo yayını dahil tüm web içeriğine erişim sağlıyor.