BIST 9.556
DOLAR 32,51
EURO 34,82
ALTIN 2.490,17
DÜNYA

ABD Başkanı Joe Biden uçakta mahsur kaldı! Dünya ABD'den gelen bu görüntüleri konuşuyor

ABD yoğun kar yağışıyla mücadele ediyor. Geçtiğimiz haftadan beri ABD'de etkili olan kar yağışı ülkenin batısından doğu yakasına doğru ilerledi. Tipi nedeniyle ülkede bir çok uçuş iptal edilirken yılbaşı tatilinden Washington'a dönen ABD Başkanı Joe Biden kar fırtınası nedeniyle 30 dakika özel uçağında mahsur kaldı.

ABD'nin doğu yakasında geçtiğimiz haftadan beri etkili olan kar yağışı ülkenün batısına doğru ilerlerken etkisini artırıp şiddetli bir kar fırtınasına neden oldu. Bir çok eyalette okulların tatil edildiği ülkede şimdiye kadar 5 bine yakın uçuş iptal edildi.

Başkan Biden özel uçakta arım saat mahsur kaldı

Ülkeyi esir alan kar yağışından ABD Başkanı Joe Biden de nasibini aldı. Yılbaşı tatilinin ardından başkent Washington DC'ye geri dönen Biden'ın uçağı Air Force One, Andrews Hava Üssü'ne 20 santimetreyi aşan kar altında iniş yaptı. ABD lideri, inişten sonra aracına geçmeden başkanlık uçağının içinde yarım saat beklemek zorunda kaldı.

Sosyal medyada Trump ile karşılaştırıldı! Bu korkmuyor...

Havaalanı personelinin yoğun karda merdiven asansörünü uçağın kapısına getirebilmesi ile uçaktan inen Biden'ın görüntüleri sosyal medyanın en çok konuşulan konuları arasına girdi. Merdivenlerden dikkatli bir şekilde inen Biden'ın çok şiddetli esen fırtınayla mücadele ederek aracına geçti.

79 yaşındaki başkanı eski başkan Donald Trump'la karşılaştıran sosyal medya kullanıcıları, "Diğer adamın aksine bu kar yağışından korkmuyor" yorumları yaptı.

Mahsur kalan sadece Biden olmadı!

ABD'de Noel tatili ya da tatil dönüşü kabusa dönüşen tek kişi Başkan Biden değil. İptal edilen uçuşlar nedeniyle bir çok kişi oldukları yerde mahsur kalırken kar yağışının bir süre daha etkili olacağı ve kar kalınlığının 7 ila 17 santimetreyi bulacağı açıklandı.

Ülkenin kar yağışından etkilenen bölgelerinde faaliyet gösteren Kovid-19 test ve aşı merkezleri de yoğun kar yağışı nedeniyle bugün faaliyet göstermeyeceğini duyurdu.

New York ve New Jersey eyaletleri başta olmak üzere Doğu Yakası'ndaki birçok eyalette de sürücüler için "Kar Fırtınası" uyarısı yapıldı ve trafikte yaşanacak problem için dikkatli olunması istendi.

Öte yandan Beyaz Saray'dan sabah yapılan açıklamada, gün içinde gerçekleştirilmesi planlanan basın brifinginin iptal edildiği duyuruldu.

Sitene Ekle