BIST 10.793
DOLAR 32,18
EURO 34,80
ALTIN 2.408,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

AB Büyükelçilerinden Hatay çıkarması

AB' Türkiye Delegasyonu Başkanı Pierini ve AB Büyükelçileri, AB Bilgi Noktası açılışı için Hatay'a çıkarma yaptı.

Abone ol

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Marc Pierini, Antakya Ticaret ve Sanayi Odasında (ATSO) organize edilen "AB Bilgi Noktası"nın açılışı öncesi düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'de 18 yerde AB Bilgi Noktası'nın bulunduğunu, bu sayıyı 20'ye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Bilgi noktasının AB ile iletişim kurmada büyük fayda sağlayacağını ifade eden Pierini, bu merkezlerin iş dünyasına önemli katkıda bulunacağını kaydetti.

Bilgi noktalarından dileyen herkesin AB'nin verdiği özel ve kamu fonları hakkında geniş bilgi sahibi olabileceğini vurgulayan Pierini, merkezler sayesinde AB ile ilişkilerin daha yoğunluk kazanacağını ve hızlı hale geleceğini belirtti.

Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecinin hızla devam etmesini ümit ettiklerinin altını çizen Pierini şöyle devam etti:

"Türkiye'nin AB'ye katılım müzakereleriyle ilgili faslın büyük kısmı tamamlandı. Geriye daha ağır olan ve teknik yoğunluğu bulunan konular kaldı. Biz her yıl Türkiye'nin siyasi ve teknik kriterlerle uyumunu değerlendiriyoruz. Daha sonra bunu raporumuza koyuyoruz. Bunun için Türkiye'nin bu süreçte zorlu ve ağır olan teknik konulara önem vermesi ve bu alanda çalışması gerekiyor."

ATSO Başkanı Hikmet Çinçin de AB'ye üyelik sürecinde Türkiye'nin üzerine düşen yükümlülükleri başarıyla yerine getirdiğini, ancak istenen hızda sonuç alınamadığını kaydetti.

Müzakerelerin çok yavaş ilerlediğini ifade eden Çinçin, "Üyelik için hedef tarih belirlenemiyor. Bence bu, yalnız Türkiye'nin meselesi değildir. Türkiye ve AB üyesi ülkelerin ortak projesidir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Pierini, İspanya'nın Ankara Büyükelçisi Joan Clos ve ATSO Başkanı Çinçin, "AB Bilgi Noktası"nın açılışını yaptı.