BIST 10.282
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.402,61
HABER /  GÜNCEL

79 yaşında tecavüze kalkıştı!

79 yaşındaki emekli polis komşusunun zihinsel engelli çocuğunu para verme bahanesiyle evine çağırdı.

Abone ol

Samsun'da komşusunun zihinsel engelli çocuğuna alıkoyup tacavüze kalkıştığı iddiasıyla yargılanan 79 yaşındaki emekli polis 17 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada, yaklaşık 3 yıl önce İlkadım İlçesi Zeytinlik Mahallesi'nde meydana gelen olayda, komşusunun 10 yaşındaki zihinsel engelli çocuk Ş.D'yi para verme bahanesiyle kandırıp evine çağırarak tecavüze kalkıştığı ve çocuğu tehdit ettiği iddia edilen 79 yaşındaki emekli polis Mehmet Sezen'in yargılanmasına devam edildi.

2 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye olan sanık Mehmet Sezen'in hazır bulunduğu duruşmada, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Zaman zaman kapımın önünde top oynayan çocukları gürültü yaptıkları için kovduğunu söyleyen Mehmet Sezen, "Bu nedenle bu çocuğun annesiyle münakaşamız olmuştu. Bunun için çocuğun annesi bana, 'Senin başına ne işler açacağım görürsün' diyerek beni tehdit etmişti. Bundan dolayı bana iftira atıyor. Ben yaşlı ve hastayım. Çocuk benim torumu yaşımdadır. Beraatimi istiyorum" dedi.

Savunmaların ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Sanık Mehmet sezen 17 yıl 6 ay hapis ve 3 bin TL para cezasına çarptırıldı.