BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Özbek Paşa'nın toplantısında olay

28 Şubat'ın paşalarından Osman Özbek Almanya'da esti gürledi. Özbek'e yöneltilen soru ortalığı karıştırdı.

Abone ol

28 Şubat döneminde Erbakan'a ettiği küfürle tanınan emekli Tümgeneral Osman Özbek'in Almanya'da katıldığı toplantıda olaylar çıktı.

Özbek Paşa AK Parti hükümetine hain suçlamasında bulundu.. Sanıkları ise vatansever olarak gördü.

Bir vatandaşın sorusu ortalığı karıştırdı. Soruyu soranlar dışarı atılmak istendi. Olayı görüntülemek isteyen DHA muhabirinin kamerasını parçaladılar.

Almanya Atatürk Kültür Merkezi tarafından Hamburg eyaletinin Hansestadt kentinde düzenlenen "Kuşatılan Türkiye ve çıkış yolları" adlı toplantıya emekli Tümgeneral Osman Özbek ve AAKM Selçuk Han konuşmacı olarak katılırken Hamburg Azerbaycan Kültür derneği başkanı Azer Röwşen de hazır bulundu.

"Silivri benim için Çanakkale"

Wandsbek semtinde bulunan 'Ala Turca Restoran'da düzenlenen konuşmada Özbek zehir zemberek açıklamalarda bulundu. Ergenekon operasyonunu Türk milletine yönelik saldırılar olarak niteleyen Osman Özbek "Asıl suçlular ortada gezerken vatanı koruyanlar Silivri'de yatıyor. Silivri benim için Sakarya, Dumlupınar, Çanakkale'dir." şeklinde konuştu.

Özbek, "AKP kendi devletini kuruyor. AKP kendisine bağlı bir ordu ve kendi yargısını oluşturmaya çalışıyor. Şu an Türkiye cumhuriyetinin 80 yıllık geçmişini yargılama sürecindeler. Son dönemde PKK terör örgütüne yönelik operasyonlar da yapılmıyor. Çünkü generaller içeride yargı çökertiliyor." dedi.

Konuşmaların ardından dinleyiciler arasında bulunan iki kişi Özbek'e "Sayın Paşam hep AK Parti'yi suçladınız. Ordunun bir suçu yok mu?" şeklinde soru yöneltmeleri üzerine toplantıyı düzenleyen bazı AAKM üyeleri soru soranları dışarı çıkarmak istedi.

DHA muhabirinin kamerasını kırdılar

Restoran dışında kimliği belirlenemeyen kişi. soru soran iki vatandaşa saldırırken, olayı görüntülemek isteyen Doğan Haber Ajansı'nın (DHA) Azeri muhabiri Yakup Asgarzadeh'in kamerasını kırıp yere attı.

Çıkan kavgada soru sormak isteyen vatandaşlar darp edierek yaralandılar. Olay yerine gelen Alman polis ekipleri AAKM ile ilgili soruşturma başlattı.