BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'ın yatak odasını da dinlediler!

Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi'nin Başbakan Erdoğan'ın mahrem konuşmalarını dinlediği ortaya çıktı.

Abone ol

Dinleme faaliyetleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın evine kadar uzandı. Ankara'da Vatanseverler Davası'nda yargılanan Zeki Balaban ve Halit Bozdağ'ın Erdoğan'ı yatak odasında bile dinlediği ortaya çıktı.

Taraf Gazetesi'nin haberine göre Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden Vatansseverler Güç Birliği Hareketi (VKGBH) davasında yargılanan Zeki Balaban ile Halit Bozdağ'ın Başbakan Tayyip Erdoğan'ı yatak odasına kadar dinledikleri ortaya çıktı. Balaban ve Bozdağ'ın yaptığı telefon görüşmelerine "İçimizdeki Gladio ile Yüzleşmek" kitabında yer veren Yeni Şafak gazetesi Ankara Haber Müdürü Abdülkadir Selv i, Başbakan Erdoğan'ıın evine kadar uzanan dinleme faaliyetlerini gözler önüne serdi. Selvi, kitabında anlattığı konunun Vatansever Kuvvetler Güç Birliği hakkında hazırlanan iddianamede yer aldığını belirtti.

Selvi'nin kitabında ayrıca, Balyoz Darbe Planı'nın zanlılarından emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri'nin başkanlığını yaptığı Stratejik Araştırmalar Etüt Merkezi'nin, (SAREM) Tanya adlı Rus bir mankene kırmızı pasaport verdiği belirtiliyor. Tanyeri ABD'deki Hudson Enstitüsü'nde Türkiye'ye ilişkin felaket senaryolarının konuşulduğu toplantılara katılmış ve senaryolara hiçbir itirazda bulunmamıştı.

506'LIDAN DİNLEME VAR

Zeki Balaban ile Halit Bozdağ'ın Başbakan Erdoğan'ın dinlenmesine ilişkin konuşması kitapta şöyle yer alıyor:

Halit: Dinlemeyi de bırakın artık tamam.

Zeki: Tamam oldu.

Halit: Yatak odasına kadar dinlenmişsiniz  adamı (Başbakan'ı kastediyor) Bu nasıl iş ya?

Zeki: Kim dinlemiş ya?

Halit: Yav neyse seninkiler

Zeki: O zaman senin yanındakiler koymuş olur, bizden kimse girmedi.

Halit: Koymamış koymamış, kartlardan dinleme var. Tamam.

Zeki: Kartlardan dinleme o şekilde değil.

Halit: 506'lıdan dinleme var, o sen verdiğinden, kimse onlar, o Yaşar kaşar da arayıp duruyor başka telefondan. Onun da bir kulağını çekin bakalım. Dikkat edin,  tamam.

MANKENE KIRMIZI PASAPORT

Vatanseverler Davası'nın görüldüğü Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dahi otaya çıkmadığı belirtilen Rus mankene kırmızı pasaport verilmesine ilişkin telefon kayıtları da Selvi'nin kitabında yer alıyor. Kitapta pasaportlar için vizenin ise SAREM üzerinden alındığı belirtiliyor.

Bu gelişme ise şöyle:

Zeki: Efendim.

Halit: Bu Tanya'nınkine bir çıkış vurdur. Bir de birsenelik giriş vurdur. Bu seninkiler yapar burada.

Zeki: Tamam.

Halit: Yoksa bak kaçak durumuna düştü bu kızcağız tamam.

Zeki: Yok, yok tamam.

Halit: Kırmızıyı ha. Hadi tamam, hadi

Zeki: Kırmızısını aldık abi.

VATANSEVER KUVVETLER ERGENEKON'UN LOBİ ÖRGÜTÜ

Gazeteci Abdülkadir Selvi'nin İçimizdeki 'Gladio ile Yüzleşmek' isimli kitabında Kuvayı Milliye ruhu ile kurulduğu iddia edilen Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi (VKGB) isimli derneğin gerçek yüzü gözler önüne seriliyor. Kitapta VKGB Dernek Başkanı Taner Ünal'ın Danıştay Saldırısı'nda yer alan Alparslan Arslan'ın bir akrabasında kartivizitinin çıkması ile gelişen olaylar anlatılıyor.

ÜNAL'IN İTİRAFLARI

Taner Ünal, yaptığı itirafta derneğin faaliyetlerini sıralamıştı. Ünal'ın itirafında, "VKGB, Ergenekon örgütünün ve Gladyo'nun tabi faaliyetlerii yürütmüş. Dernek provokasyonlarla Türkiye Cumhuriyeti'nde darbe ortamı yaratmak için çeşitli görevler almış ve uyuşturucu ticareti, dolandırıcılık gibi yasadışı yollardan da finansal gelir sağlamıştır" ifadeleri yer alıyor.