BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  POLİTİKA

Başbakanlıktan o muhbirle ilgili açıklama

''AB Kalesinde Hacker Muhbir'' başlığıyla yayınlanan haber için açıklama geldi. Başbakanlık açıklamada şöyle diyor.

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'a bağlı Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden ''AB Kalesinde Hacker Muhbir'' başlığıyla yayınlanan haberde yer alan iddialarla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı.

Kuruma ulaşan imzasız bir e-posta mesajında, Temmuz 2006-Mart 2008 döneminde kurum içinde gönderildiği iddia edilen bazı e-posta yazışmaları ve bunlara dayanan suçlamaların yer aldığı belirtilen açıklamada, bazı devlet kurumlarından da bu konuda e-posta mesajları alındığı yazıları geldiği, ancak habere konu olduğu gibi Başbakanlıktan herhangi bir resmi yazının kuruma ulaşmadığı ifade edildi.

Bu iddialarla ilgili olarak kurum bünyesinde bir komisyon oluşturularak, e-postalarda ismi geçen personelin savunmaları alındığı ve ayrıca bir teknik inceleme de yapıldığı, ayrıca, o dönemde kurumda görev yapan, ancak halen farklı kurumlarda başka görevlere atanan iki personele ilişkin iddiaların da kurumlarına iletildiği bildirildi.

Soruşturma sürecinde yapılan teknik incelemede, bahsi geçen e-posta mesajlarının kurum içinden gönderildiğine dair teknik bir bulguya rastlanmadığı kaydedilerek, savunmaları alınan ilgili personelin ''bu e-posta mesajlarıyla herhangi bir ilgileri olmadığını'' yazılı olarak beyan ettikleri vurgulandı.

Kurumda sadece liyakat esası temel alınarak yapılan atamalar öncesinde kanunun öngördüğü tüm güvenlik soruşturmalarının mutat olduğu üzere yapıldığı ve yapılacağı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

''Haberin güncellik kazanması için halen yargılama süreci devam eden bir çete oluşumu ile ilişkilendirilmiş olması izahtan varestedir. Söz konusu haberde bahsi geçen olaylar sanki yakın bir tarihte ve Devlet Bakanı Egemen Bağış döneminde gerçekleşmiş gibi yansıtılmaktadır. Oysa iddialara konu e-posta mesajlarının çok önceki bir döneme ait olduğu görülmektedir.''

Avrupa Birliği üyelik sürecinde çalışmaların hızlandırıldığı ve yoğunluk kazandığı bir dönemde, kendisi ile hiçbir bağlantısı olmayan bu ve benzeri haberlerin Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ı ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliğini yıpratmaya yönelik olduğu, üyelik sürecine hiçbir yararı olmadığı, tam aksine ulusal menfaatlere zarar verdiği de kaydedildi.