BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yılın ilk gemisi suya indirildi

Yalova Altınova Tersanelerinde inşa edilen yük gemisi Muharrem Dadaylı, düzenlenen törenle denize indirildi.

Abone ol

Yalova Altınova Tersanelerinde Dadaylı Denizcilik Gurubu için inşa edilen 11700 Deadweight Ton kapasiteli kuru yük gemisi Muharrem Dadaylı, düzenlenen törenle denize indirildi.

Geminin denize indirilişi için hazırlanan tören, Tersane Girişimcileri Genel Koordinatörü Ayhan Kayatürk’ün sunumuyla başladı.
Törene, Denizcilik Müsteşarı Hasan Nabioğlu, Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Duran, Yalova Altınova Tersanecileri Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Kan, Altinova eski Kaymakami Murteza Balci, tersanelere her alanda destek veren Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Ak Parti Altınova İlçe Başkanı Muzaffer Öztürk, Selimoğlu Tersanesi kurucusu Naci Selimoğlu, Altıntaş Tersanesi Sahibi Mehmet Kan ve birçok tersane yetkilisi ile çok sayıda davetli katıldı.

AYKIN: ‘TUZLA TERSANELERİNDE HER GÜN ADAM ÖLÜYOR’

Muharrem Dadaylı isimli kuru yük gemisi, sahada ilk çalışmaya başlayan Aykın Tersanesinde inşa edilmesi nedeniyle konuşmacı olarak kürsüye ilk tersane sahibi Ali Aykın geldi. Aykın konuşmasında basında çıkan tersane haberlerini eleştirerek konuşmasına başladı.

Aykın “Dadaylı Denizcilik için inşa ettiğimiz kuru yük gemisini çok zor şartlar altında kazasız-belasız bir şekilde bitirdik. Bazı medya gruplarında sürekli çıkan ‘Tuzla Tersanelerinde her gün adam ölüyor’ şeklindeki haberlerin hiçbir tersanenin başına gelmesini istemeyiz. Kaza olmasını kim ister ki, bu haberler yüzünden bir çok yabancı müşterimizi kaybediyoruz. Tuzla tersanelerinde 68 bin kişi çalışıyor ve tersaneler zor durumda. Bizler büyük destekler bekliyoruz ama hiçbir destek göremiyoruz. Şu an bütün tersaneci arkadaşlarım çok mağdur, iş sorandan geçilmiyor bu sebeple çözümler üretilmesini ümit ediyorum. Bizler buralara yatırım yaptık ama yaptığımız yatırımlar maalesef elimizde patladı, karşılığını göremiyoruz” diyerek konuşmasını bitirdi.