BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,83
ALTIN 2.406,34
HABER /  POLİTİKA

Fezleke sayısı rekora koşuyor

14 yeni dokunulmazlık dosyası daha Meclis'e geldi. Dosya sayısı 600'e yaklaşırken bunun büyük kısmını BDP'liler oluşturuyor.

Abone ol

Bazı milletvekillerine ait 14 dokunulmazlık dosyası TBMM Başkanlığına sunuldu. Bu dosyalarla birlikte Meclise gelen dokunulmazlık dosyası, 586'ya ulaştı. Dosyaların büyük kısmı BDP'li milletvekillerine ait.

BDP Grup Başkanvekilleri Bengi Yıldız ve Gültan Kışanak, Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, Mardin Milletvekili Emine Ayna, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, Iğdır Milletvekili Pervin Buldan (3), Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Muş Milletvekili Nuri Yaman, Siirt Milletvekili Osman Özçelik ile AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur ve MHP Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı'nın yasama dokunulmazlığının kaldırılması hakkında Başbakanlık Tezkereleri TBMM Anayasa-Adalet Karma Komisyonuna sevkedildi.

Bu dosyalarla birlikte Meclise gelen dokunulmazlık dosyası, 586'ya ulaştı.

Bu dosyalar arasında; Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk ile eski Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk ile ilgili 41 dosya, milletvekillikleri düştüğü için Başbakanlığa iade edilmişti. Bu dosyalardan bazılarında, Türk ve Tuğluk ile ortak dosyası bulunan milletvekilleri de bulunuyor.

Meclise gelen 586 dosyadan 75'i hakkında, daha önce dokunulmazlığının kaldırılmasının dönem sonuna ertelenmesi kararı verilmişti.