BIST 9.503
DOLAR 32,50
EURO 34,73
ALTIN 2.485,55
HABER /  SAĞLIK

7 yılda 300 hastasını öldürmüş...

Brezilya'da hastalara ilaç vererek onları öldürdüğü iddia edilen doktor konuşuluyor. İddialara göre hastaları yavaş yavaş zehirlemiş.

Abone ol

Brezilya'nın Curitiba kentindeki hastanede görev yapan doktor De Souza, yoğun bakım ünitesinde yer açmak için 7 hastayı öldürmekle suçlanıyor.

Sağlık Bakanlığı savcıları skandalın sanılandan daha da büyük olduğu görüşünde. CNN Türk'ün haberine göre hastanede 7 yıl çalışan De Souza'nın öldürdüğü hasta sayısının 300 olmasından şüpheniliyor.

HASTALARA İLAÇ VERİP SOLUNUM CİHAZLARINI YAVAŞLATMIŞ 

Savcılara göre, doktor ve ekibi yoğun bakımdaki hastalara kas gevşetici ilaç verip, solunum cihazlarını yavaşlatıyordu.

Doktor De Souza ise suçlamaları reddetti. Savcıların yoğun bakım ünitesinin nasıl çalıştığını anlamadıklarını söyleyerek suçsuzluğunu kanıtlayacağını öne sürdü.

Şubat ayında tutuklanan ancak geçen hafta kefaletle serbest kalan 56 yaşındaki doktor, birinci dereceden cinayet işlemekle suçlanıyor. De Souza ile birlikte üç doktor, üç hemşire ve bir fizyoterapist de zanlı konumunda.

Savcılar, De Souza'nın başında olduğu yoğun bakım ünitesinde ölen bin 700 hastanın kaydı inceliyor.

TELEFON KAYITLARI EN BÜYÜK KANIT 

Brezilya medyasına göre; eldeki en büyük kanıt telefon görüşmeleri... Doktorun hastanede olmadığı günlerde bile asistanlarına ölüm emri verdiği iddia ediliyor.

İddialar kanıtlanırsa Brezilyalı doktor tarihe geçecek.

2000'de İngiltere'de doktor Harold Shipman 15 hastasını öldürmek suçlamasıyla yakalanmış soruşturma sonucunda, öldürdüğü hasta sayısının 260 olduğu ortaya çıkmıştı.