BIST 9.798
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.429,21
HABER /  DÜNYA

Dünyayı şoke eden savaş emri!

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, roket ünitelerine, Güney Kore ve Pasifik'teki Amerikan üslerine ateş için hazır olmaları emrini verdi.

Abone ol

Kuzey Kore'nin son hamlesi, nükleer bomba da taşıyabilen Amerikan savaş uçaklarının Kuzey Kore yakınındaki adalar üzerinde tatbikat yapmasının ardından geldi.

"HESABI GÖRME ZAMANI GELDİ"

Kuzey Kore resmi haber ajansı, Kim'in geceyarısı ordu komutanlarıyla yaptığı toplantıda, "Amerikan emperyalistleriyle hesabı görmenin zamanı geldi" diyerek emri imzaladığını duyurdu.

İmzalanan kararnamede Kuzey Kore ordusuna, ABD'nin anakarası da dahil olmak üzere Hawaii, Guam ve Güney Kore'deki üslere saldırıya hazır olunması talimatının yer aldığı belirtildi.

 Kuzey Kore'den, ABD'nin Güney Kore'ye nükleer yeteneğe sahip iki B-2 hayalet bombardıman uçağı göndermesine tehdit içerikli yanıt geldi.

Kim, ABD'nin nükleer yeteneğe sahip iki B-2 hayalet bombardıman uçağı göndermesinden sonra Kuzey Kore için ABD düşmanlığının "tehdit ve şantaj aşamasının ötesine geçerek pervasız bir döneme girmiştir" ifadelerini kullandı.

"ROKETLERİ HAZIR HALE GETİRİN" TALİMATI

Devlet Televizyonu ise üst düzey bir generalin olası bir saldırı karşısında "ABD'ye, Güney Kore, Guam ve Hawaii'ye saldırmak için askeri roketlerin hazır bekletilmesi için çalışmalar yapıldığını" kaydetti.

Bu arada genç lider Kim'in acil bir toplantı düzenleme çağrısında bulunduğu belirtildi.

Dün, radara yakalanmama özelliği bulunan B-2 hayalet bombardıman uçakları, ABD'nin Missouri kentindeki üssünden havalanarak, Güney Kore ada silsilesine mühimmat bıraktıktan sonra tekrar ABD'ye dönmüştü.

Ayrıca, Başkent Pyongyang'daki Kim Il Sung Meydanı'nda askerlerin ve öğrencilerin resmi tören geçişine katılan binlerce vatandaş ABD aleyhine sloganlar attı.

b-2