BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,73
ALTIN 2.439,07
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti üyeliği karşılığı yardım!

Karabük'te AK Parti'ye üye olunması karşılığında vatandaşlara yardım paketi dağıtıldığı iddia edildi.

Abone ol

Karabük'te vatandaşlara dağıtılan yardım paketlerinin AK Parti'ye üye olma karşılığında verildiği iddia edildi.

Karabük’te bir hayırseverin bağışladığı gıda yardımları, aralarında AK Parti’li kadınların da olduğu kişiler tarafından, İl Özel İdare Müdürlüğü’ne ait resmi araçla vatandaşlara dağıtıldı. AK Parti Karabük İl Başkanı Ömer Ayar teşkilat bünyesinde yapılan bir çalışma olmadığını belirterek, “Hayırsever bir vatandaşımızın yardımlarını, aralarında partili kadınlarımızın da bulunduğu kişiler dağıtıyor. Yardımların sevkıyatı konusunda ise İl Özel İdaresi’nden yardım isteniliyor. Partimizin inisiyatifinde olan bir çalışma değil” dedi.

Fatih Mahallesi’nde 78 BJ 730 resmi plakalı kapılarında “Karabük İl Özel İdaresi” yazılı minibüsle vatandaşlara kolilerin içerisinde yardım dağıtıldı. İddiaya göre minibüste bulunan kadınlar, minibüsün çevresinde toplanan kadınların kimlik bilgilerini alarak gıda ürünlerinin bulunduğu kolileri verdi. Bu sırada yardım dağıtan bir kadın, çekim yapılması üzerine, “Biz sizi çağırırsak çekersiniz. Çağırmadığımız için de şu anda çekim yapmanız yanlış. Haber yapılmasını istemiyoruz. Biz kumanya değil, kendi zekatlarımızı dağıtıyoruz” diyerek tepki gösterdi. Minibüse binen kadınlar, mahalleden uzaklaştı.

Karabük İl Özel İdare Genel Sekreteri Hakan Eski kurumlarına ait araçla yardım dağıtılmasının sorulması üzerine ise, “Konu hakkında bilgimiz yok. Hemen müdahale edeceğiz” diye konuştu.

AK Parti Karabük İl Başkanı Ömer Ayar partilerine üye olunması karşılığında kumanya dağıtıldığı iddialarının asılsız olduğunu belirtti. Ömer Ayar hayırsever vatandaşların bağışladığı yardımların dağıtıldığını söyleyerek, “Teşkilat bünyesinde yapılan bir çalışma değil. Hayırsever vatandaşların yardımlarını aralarında partili kadınlarımızın da bulunduğu kişiler vatandaşlarımıza dağıtıyor. Yardımların sevkıyatı konusunda ise İl Özel İdare Müdürlüğü’nden yardım isteniliyor. Yardımların dağıtılması sırasında AK Parti’ye üye yapılması ise asılsız. Yardımları dağıtan arkadaşlarla görüştüm, sadece yardımın kime yapıldığına dair bir aile profili formu dolduruluyor. Partimizin inisiyatifinde olan bir çalışma değil” dedi.

“AK PARTİ’YE ÜYE YAPTILAR”

Habercilerin sorularını yanıtlayan bir mahalle sakini, kadınların AK Parti’ye üye yapılması karşılığında kumanya alabildiklerini söyledi.

akp-uyeligi-karsiligi-yardim.20130329094959.jpg