BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,62
HABER /  GÜNCEL

İşte o bombacı ve saldırı anı

Adalet Bakanlığı'na yönelik bombalı saldırıyı gerçekleştiren saldırganın eylem görüntülerine ulaşıldı.

Abone ol

Ankara'yı sarsan saldırılarla ilgili önemli gelişme. Akşam gazetesi, bombacı Hasan Biber'in bakanlığın önündeki keşif, eylem ve kaçış görüntülerine ulaştı. saldırı anının tüm detaylarına yer veriliyor.

DHKP-C, 19 Mart gecesi Adalet Bakanlığı ve AKP Genel Merkezi'ne yönelik ikiz saldırı gerçekleştirmişti. Adalet Bakanlığı'nın ziyaretçi girişi ve otoparkının bulunduğu arka bahçesine atılan iki Rus yapımı el bombası, bir kişinin bacağından hafif yaralanmasına neden olmuştu.

TANINMAMAK İÇİN BIYIKLARINI KESMİŞbomba.jpg

- SALDIRIYI gerçekleştiren Hasan Biber, Adalet Bakanlığı'nın arkasındaki Milli Müdafa Caddesi'ne saat 20.55'te geliyor.
- LİMAN-İŞ Sendikası'nda bir dönem Mersin şube başkanı, ardından iki dönem genel başkan olarak görev yapan Biber, saldırı sırasında yüzünü kapatma gereği duymuyor.
- BİBER'in tanınmamak için bıyıklarını kestiği anlaşılıyor.
- ÜZERİNDE siyah kaban, siyah kazak ve siyah pantolon bulunan Biber, önce Adalet Bakanlığı tarafındaki kaldırımından yukarı doğru yürüyüp etrafı kontrol ediyor. Bakanlığı biraz geçtikten sonra da geri dönüyor.

BOMBALARI KABANIN CEBİNDEN ÇIKARTIYOR

- BU sırada kabanının cebinden el bombalarından birini çıkartıyor. Kaldırımın kenarındaki ağacın dibinde durup, pimini çektiği ilk el bombasını parmaklıkların üzerinden bakanlığın arka bahçesine atıyor.
- BİBER, ardından cebinden ikinci bombayı çıkarıp pimini çekiyor. Ancak tam o sırada önünden bir vatandaşın geçtiği görülüyor. Biber'in attığı ikinci bomba, vatandaşın kafasını sıyırıp bakanlığın bahçesine düşüyor. Vatandaş, bombadan ani bir refleksle kafasını eğerek kurtuluyor.
- OLAYIN ardından Biber, koşarak caddeden uzaklaşıyor.