BIST 8.987
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.299,22
HABER /  DÜNYA

YGS sonuçları ne zaman açıklanır?

YGS sınav sonuçları ne zaman açıklanır. 2013 YGS sonuçları için açıklanma tarihi merak ediliyor.

Abone ol

YGS sınav sonuçları ne zaman açıklanır. 2013 YGS sonuçları için açıklanma tarihi merak ediliyor. YGS sınavı 24 mart 2013 günü yapılmıştı. YGS sınav soruları ise aynı gün saat 14:30 'da TRTHaber ve TRT Okul kanalından canlı olarak çözülmüştü. YGS sınavına giren öğrenciler tahmini olarak kaç net yaptıklarını ve tahmini olarak ne kadar puan alacağını bilmektedir. Fakat resmi sonuçları gelmeden kimse rahat etmiyor.

2013 YGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanır

TRT Haber ve TRT Okul kanalında YGS soruları çözülürken sınav sonuçları 'nın 7-10 gün arasında açıklanması beklenmektedir diye belirtilmiştir. Buna göre YGS sonuçları en geç Nisan Ayı 'nın ilk haftası açıklanacağı düşünülmektedir.

Geçen sene yapılan YGS sınavı sonrasında ygs sonuçları tam olarak 20 günde açıklanmıştı.

ÖSYM Başkanı Ali Demir, TRT Canlı yayınında şunları söyledi:

"Tüm adaylarımıza başarılar diliyorum, geçmiş olsun diliyorum. Sınavda yer alan görevlilere, ÖSYM ailesine ve emniyet görevlilerine, mülki amirlerine teşekkür ediyorum. YGS sonuçları ortalama 3 haftada açıklanıyor ama biz daha erken açıklamaya çalışacağız ."

YGS’de en az bir puan türünde 140 ve üzeri puan alamayan adayların, YGS puanlarıyla bir yükseköğretim programını tercih etme (sınavsız geçiş hakkı olanlar hariç) ve LYS’lere girme hakları bulunmuyor. YGS puanlarından 140’ın altında olanlar için ilgili yerleştirme puanı (Y-YGS) hesaplanmayacak.

YGS’de 140 ve 180 arasında puan alanlar, sadece meslek yüksekokulu ön lisans programlarıyla açık öğretim programlarını tercih edebilecek. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olanlar, LYS’lere girme hakkı kazanacak.

Sınavda 180 ve üzeri puan alanlar, hem meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını hem de YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebilecek.

Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de YGS puanlarından en az birinin 140 ve üzeri olması gerekiyor.